MENIU

Sindicaliștii cer demisia lui Teodorovici: Inițiativele sale, contrare angajamentelor PSD

Confederația sindicală ”Cartel Alfa” susține că PSD a primit un mandat de guvernare în baza angajamentului că va promova politici care să aducă bunăstare cetăţenilor, să elimine discrepanţele uriaşe din societate, să întărescă serviciille publice şi accesul tuturor cetăţenilor la aceste servicii bazându-se pe echitate şi solidaritatea intra- şi inter-generații, însă declaraţiile şi iniţiativele recente ale ministrului Finanțelor, Orlando Teodorovici, sunt contrare acestor obiective.

Sindicaliștii au vorbit, într-un comunicat, despre propunerea lui Teodorovici de eliminare a salariului minim.

”Salariul minim a rămas singura şi ultima redută în mecanismul redistribuirii care nu a fost distrusă de tăvălugul de măsuri neoliberale pro-capital şi pro-bogaţi (taxarea extrem de mică a capitalului si profiturilor dar mare a muncii, blocarea negocierilor colective etc.)”, spun ei.

Cartel Afla critică și iniţiativele din Parlament ale ministrului:

”Iniţiativele domniei sale în Parlament arată aceeaşi agendă de destructurare a sistemelor de protecţie socială şi împingerea unui număr din ce în ce mai mare de lucrători în precaritate, în folosul prezervării la niveluri maxime a profiturilor. Plx nr. 83/2018 propune extinderea şi mai mult a domeniilor în care pot fi utilizaţi zilierii în locul salariaţilor”, afirmă sindicaliștii.

Teodorovici: Declaraţia viza o mai bună administrare a fondurilor, nu adâncirea inegalităţilor

Legea zilierilor, introdusă în 2011, a început cu câteva domenii, cu titlu de excepţie, în care se puteau angaja, sezonier, lucrători cu ziua. Treptat, aceste domenii s-au extins, în prezent ajungându-se ca în peste jumătate din sectoarele de activitate să poată fi angajaţi zilieri, mai spun ei.

Încă un atac la Teodorovici: Declarațiile lui reflectă o foame majoră de bani a Guvernului

Mai multe articole despre:
demisie teodorovici