MENIU

Care sunt simptomele care pot apărea înainte de producerea unui infarct. ATENŢIE la ele

Care sunt simptomele care pot apărea înainte de producerea unui infarct. ATENŢIE la ele 

Bolile cardiovasculare și implicit atacul de cord omoară cei mai mulți oameni la nivel mondial. Un atac de cord sau infarct miocardic presupune deteriorarea permanentă a mușchiului inimii. Miocardic înseamnă țesutul muscular al inimii, iar infarct înseamnă moartea țesutului că urmare a lipsei de alimentare cu sânge.

Infarctul are loc, de obicei, în ventriculul stâng. Bărbații sunt cel puțîn de două ori mai frecvent afectați decât femeile, adesea înaintea vârstei de 60 de ani. Potrivit Asociației Americane a Accidentelor Vascular Cerebrale și Bolilor de Inimă, pot fi mai multe cauze ale producerii acestora, dar cele mai des întâlnite sunt aprovizionarea insuficientă cu sânge sau blocajul unei artere coronare, după cu relatează caplimpede.ro

În lumea în care trăim aceste cazuri sunt într-o continuă creștere, dar, din fericire, există câteva simptome pe care corpul nostru le resimte și, dacă vom știi să le identificăm, ne vom putea salva viață sau pe a altora.

1.Cu aproximativ o luna înainte, corpul devine mai slăbit din cauza unui flux și circulații ale sângelui insuficiente.

Din cauza apropierii arterelor între ele, mușchii slăbiți sunt un semnal de alarmă ce poate ajută la identificarea unui infarct prematur.

2. În momentul în care fluxul de sânge este redus, senzația de amețeală este, de asemenea, un semnal de alarmă ce nu trebuie ignorat. Din cauza faptului că sângele nu ajunge cum trebuie la creier, înainte de a suferi un infarct veți avea dese simptome de amețeală.

3. Pe lângă senzația de amețeală, pot apărea transpirațiile reci. Fără o circulație corectă a sângelui, corpul uman începe să asudeze, se răcește și va avea o stare generală de rău, arată andreilaslau.

4. Dacă observați că aveți dureri în piept sau alte dureri la nivelul brațelor, spatelui și umerilor, este recomandat să consultați opinia unui medic. Durerea de piept sau acea senzație de „gheară în piept” sunt semne ale unui eventual infarct.

5. Multe dintre victimele infarctului au răcit sau s-au îmbolnăvit de gripă cu o luna înainte. Fiți cu băgare de seama și la acest aspect.

6. Pe lângă faptul că va veți simți corpul foarte slăbit, înaintea producerii unui infarct apare și acea oboseală cronică care este cauzată de aprovizionarea insuficientă cu sânge. În asemenea situație, corpul muncește mult mai mult să ofere cantitatea suficientă de sânge și de aceea se simte extenuat.

7. Respirația greoaie este un alt simptom al producerii unui infarct. La fel că toate celelalte organe din corp, plămânii, la rândul lor, au nevoie de sânge și oxigen. Când inima nu funcționează cum trebuie, plămânii vor fi și ei afectați.

8. Alte simptome ce mai pot apărea înainte de producerea unui infarct sunt senzația de greață, indigestie, arsuri la stomac și dureri abdominale.

 

Sursa

Mai multe articole despre:
medic infarct simptome miocard