MENIU

Care sunt simptomele atacului de panică și cum îl poți gestiona

Atacul de panică apare fără avertisment, mai ales prima dată. În general, durează 10-20 de minute, deși unele simptome pot persista mai mult. Iată care sunt principalele simptome ale atacului de panică și cum îl poți gestiona!

Persoanele care suferă de atac de panică experimentează un sentiment incontrolabil de anxietate.

Această senzație provoacă o teamă teribilă, iar frica crește chiar și mai mult anxietatea, determinând atacul de panică să dureze mai mult.

Atacul de panică apare fără avertisment, mai ales prima dată. În general, durează 10-20 de minute, deși unele simptome pot persista mai mult.

Durerea toracică, amețelile, senzația de leșin, durerile de stomac, senzația de greață, creșterea ritmului cardiac sau palpitațiile inimii, tremuratul, teama de a pierde controlul asupra situației sau frica de moarte iminentă sunt principalele simptome ale atacului de panică.

Dacă suferi adesea de atacuri de panică, este posibil să îți dai seama de el înainte de a se produce. Acesta este momentul pentru a pune în practică anumite strategii, care pot ajuta la controlul situației. Astfel, meditația, gândirea pozitivă precum propoziția cheie să fie "Nu voi muri, este doar teamă". Expresiile de genul acesta pot să te calmeze și să prevină anxietatea. De asemenea, concentrarea atenției asupra respirației este o strategie excelentă pentru a scăpa de gânduri și temeri negative. Respirația te poate ajuta foarte mult: inspiră, ține aerul cel puțin trei secunde și apoi expiră încet. Respirația relaxează musculatura și articulațiile, dar numai atunci când este executată corect.

Potrivit clickpentrufemei.ro, un alt sfat pentru gestionarea atacului de panică este să accepți ajutorul. Există momente în care este nevoie de ajutor profesional. Un psiholog te poate ajuta să îți depășești problemele!