MENIU

Care sunt cele mai bune plase de protecție și unde le găsești (P)

Care sunt cele mai bune plase de protecție și unde le găsești (P)

Plasele de siguranță sunt utilizate pentru a proteja persoanele care lucrează la înălțime. Acestea sunt folosite totodată și pentru a evita căderea obiectelor, a materialelor sau a schelelor amplasate pe diferite imobile. Plasele sunt ideale și pentru menținerea curată a șantierelor, pentru întreținerea clădirilor, pe terenuri sportive ori în alte industrii. 

În funcție de domeniul în care îți desfășori activitatea, poți avea nevoie de plase de protecție profesionale, care să-ți ofere siguranță. Iată care sunt cele mai bune tipuri de produse și unde le poți găsi.

Firme specializate

Pe piață există mulți producători specializați în comercializare plaselor de siguranță. Este indicat să apelezi la companiile care furnizează soluții eficiente, mai ales că este vorba despre protecție și siguranță. În industrie, plasele de protecție sunt des utilizate pentru acoperirea suprafețelor verticale sau orizontale, ca să protejeze muncitorii.

Firmele specializate oferă mai multe tipuri de plase de protecție, adaptate nevoilor specifice ale fiecărui consumator în parte. Astfel, poți achiziționa plase de tip “S” speciale pentru montaj orizontal, plase “T” pentru protecție atașată consolelor și utilizare în poziție orizontală, plasă de tip “V” care protejează împotriva căderii și se fixează vertical sau plasa “U” care se atașează unui cadru, tot pentru folosire verticală.

Produsele cumpărate de la distribuitorii specializați sunt în conformitate cu normele europene pentru securitate EN 1263-1 și EN1263-2, sunt foarte rezistente la rupere, pot beneficia de tratament de ignifugare, nu răspândesc bacterii și nu conduc electricitatea. Practic, vorbim despre cele mai bune plase de protecție, care pot fi solicitate pentru terenuri de sport, parcuri de aventură, transporturi, industrie, agricultură, construcții sau creșterea păsărilor, indiferent de acțiunile întreprinse. 

Mai mult, în funcție de domeniul în care va fi utilizată plasa, firmele specializate îți pot indica produse speciale confecționate din fire de înaltă rezistență, cu protecție împotriva razelor ultraviolete, de dimensiuni variate și cu formă a ochiului adecvată.

Magazine cu materiale de construcții

Plasele de protecție pot fi găsite și în magazine de construcții, dar este necesar să cunoști foarte bine caracteristicile produsului dorit, ca să te asiguri că îți vor satisface așteptările. În primul rând, plasele comercializate în astfel de unități trebuie să respecte normele europene privind instalarea și siguranța. De pildă, în domeniul construcțiilor, sunt necesare plase care să ofere protecție anticădere pentru muncitori și să permită montare verticală, orizontală sau fie de tip platformă de mers. Pentru a realiza diferite proiecte ori reparații, constructorii sunt obligați să folosească plase de protecție în exteriorul clădirilor și podurilor, pentru a evita eventualele accidente pe care le pot suferi angajații, dar și ca să protejeze pietonii sau alte persoane din jur.

Magazine de bricolaj

Multe dintre magazinele de bricolaj pun la dispoziția clienților și plase de protecție. Totuși, ține cont că un produs care este bun pentru împrejmuirea unui țarc de păsări nu este util și pentru protejarea camioanelor ori a remorcilor. 

Fiecare activitate necesită o plasă cu anumite caracteristici, de aceea trebuie să știi foarte bine de ce anume ai nevoie atunci când mergi la magazinele de bricolaj. Gama lor de produse nu este la fel de variată precum cea a unui distribuitor specializat. De regulă, în aceste unități se găsesc plase pentru utilizare mai simplă, cum sunt cele pentru protecția culturilor de viță de vie ori a livezilor cu pomi fructiferi, ca să țină la distanță dăunătorii.

Plasele de protecție reprezintă o soluție deosebit de utilă pentru orice tip de activitate. Aceste produse sunt sigure și pentru folosirea în gospodărie, dar și în cazul terenurilor sportive. Domeniul de utilizare este foarte vast, dar înainte de-a cumpăra o plasă de protecție, asigură-te că este cea potrivită pentru nevoile tale.

 

Mai multe articole despre:
plase de protectie