MENIU

Care sunt caracteristicile unei mașini de spălat vase? (P)

Tot mai multe dintre gospodăriile din România sunt echipate cu câte o mașină de spălat vase. Acest aparat ocupă un loc important în bucătărie, mai ales că spălatul vaselor este adesea perceput ca o corvoadă. Achiziționarea unei mașini de spălat vase reprezintă o investiție semnificativă. Cu toate acestea, poate reduce consumul de apă de două-trei ori mai mult decât dacă se spală manual. Care sunt caracteristicile unei mașini de spălat vase și cum pot face alegerea corectă?

Înainte de a cumpăra, ar trebui să vă puneți câteva întrebări cheie: numărul de seturi de tacâmuri pe care le poate spăla într-un singur ciclu, alegerea programelor, eficiența spălării și uscării, economisirea energiei cu un program ecologic sau cu pornire întârziată, accesoriile, prețul și, eventual, livrarea, dacă cumpărați online.

Urmați ghidul nostru pentru a alege o mașină de spălat vase în funcție de caracteristicile care vă fac viața mai ușoară.

De ce tip de mașină de spălat vase aveți nevoie: de sine stătătoare, încorporată, integrată sau compactă?

Indiferent dacă aveți o bucătărie mare sau o chicinetă mică, există o mulțime de opțiuni în gama de mașini de spălat vase pentru a găsi aparatul potrivit pentru dumneavoastră. Primul lucru pe care trebuie să-l luați în considerare este tipul de mașină de spălat vase. Puteți alege între un model de sine stătător, un model încorporat, un model integrat sau o mașină de spălat vase compactă. Alegerea va depinde de configurația bucătăriei dvs. și de spațiul disponibil. Bucătăria este deschisă? Optați pentru o mașină de spălat vase încorporabilă din oțel inoxidabil, care este atât atractivă, cât și silențioasă. Aveți nevoie de o mașină de spălat vase pentru bucătăria dvs.? Alegeți un model compact pentru 4 până la 6 tacâmuri. Doriți ca aparatul dvs. să se integreze în decorul bucătăriei? Alegeți o mașină de spălat vase încorporabilă pentru o armonie perfectă în bucătăria dumneavoastră.

Care sunt caracteristicile unei mașini de spălat vase?

Unele caracteristici de bază sunt prezente pe toate mașinile de spălat vase: utilizare zilnică, intensivă, rapidă etc. Altele sunt opționale, dar facilitează mult utilizarea zilnică a mașinii dumneavoastră:

- Capacitatea de a spăla jumătate de sarcină: atunci când mașina nu este foarte plină

- |Coșuri modulare: pentru a așeza pahare sau tigăi mari în coșuri

- Pornire întârziată: pentru a programa mașina de spălat vase să pornească la o anumită oră

- Funcționare cu tablete "all-in-one": pentru a utiliza tablete "all-in-one" (săpun, sare de regenerare și lichid de clătire)

- Ciclu de uscare intensivă: prelungește timpul de uscare pentru pahare sau recipiente din plastic

- Ciclu de spălare turbo: accelerează un program

- Spălare economică: reduce consumul de apă și electricitate

Alegerea caracteristicilor depinde de numărul de persoane din gospodărie și de stilul dumneavoastră de viață.

Care este capacitatea unei mașini de spălat vase?

Capacitatea unei mașini de spălat vase este exprimată în funcție de numărul de seturi de vase. Pentru o utilizare normală de către o familie de 4 persoane, o mașină cu 12 seturi este perfectă. Pentru familiile mai numeroase, există modele cu 14 sau 15 seturi. Pentru persoanele singure sau pentru cupluri, există mașini de spălat vase cu 4 până la 6 seturi, care permit utilizarea zilnică, menținând în același timp costurile de energie sub control. Sunteți o persoană singură sau un cuplu și aveți adesea oaspeți acasă? Alegeți o mașină de spălat vase cu 12 seturi, cu coșuri modulare și un sertar pentru tacâmuri pentru o depozitare optimă sau un model cu un program special de uscare pentru pahare.

Ce programe de spălare și uscare are o mașină de spălat vase?

Unele programe de spălare sunt disponibile pe toate mașinile de spălat vase, indiferent de marcă: utilizare zilnică, intensivă, automată, rapidă sau expres și pre-spălare. Alte aparate din partea superioară a gamei au programe specifice, cum ar fi un program de igienă cu o temperatură de spălare de peste 65°, un program silențios cu nivel redus de zgomot, un program pentru plastic cu uscare specială și prelungită sau un program de autocurățare.

Câtă apă și energie electrică consumă o mașină de spălat vase?

În funcție de modelul utilizat, o mașină de spălat vase consumă în medie 12 litri de apă la fiecare ciclu de spălare. Mașinile mai noi au un sistem de recuperare a apei pentru prima clătire, care reduce consumul de apă la 9 litri. Pentru aceeași cantitate de vase, o spălare manuală necesită 40 de litri de apă curentă.

Mai multe articole despre:
masina de spalat vase