MENIU

Care este valoarea afacerii Hexi Pharma! Cifrele halucinante din sistemul medical

Jurnalistul Stelian Negrea a arătat, în direct la Realitatea TV, în cadrul emisiunii Jocuri de Putere, care este valoarea contractelor încheiate de Hexi Pharma cu spitalele din România și a subliniat cifrele halucinante care se regăsesc în contractele încheiate de firme private în sistemul medical în ultimii 9 ani.

Potrivit jurnalistului, companiei Hexi Pharma i-au fost atribuite un număr de 13.756 de contracte în sistemul medical, în perioada 2007-2016.

"90% din contractele astea, deci 13.756 de contracte atribuite, sunt 124.404 milioane de lei. În momentul de față, această firmă, conform datelor publice, are în desfășurare contracte 786.000 de lei contracte. Asta este valoarea afacerii acestui individ cu diferite spitale din țară. Cum face omul ăsta? Cum de a ajuns să aibă monopol?", a spus Negrea.

Acesta arătat și care sunt primele două cele mai mari contracte încheiate de Hexi Pharma:

"Am o listă cu primele 100 de contracte încheiate de Hexi Pharma:

1. Acord cadru achiziții de dezinfectanți pentru Craiova – 8,8 milioane de lei

2. Antiseptice și dezinfectante pentru Urgențe Târgu Mureș - 4,4 milioane de lei.

DNA și DIICOT au sforăit în front. Și sforăie și în continuare. Și vor acționa numai post-factum. Așa cum o fac acum în poveste cu Hexi Pharma, ca să mai îndulcească opinia publică și să dea impresia că lucrează. Nu vom ști cu siguranță cât a fost pagubă".

Totodată, jurnalistul a subliniat și cifrele halucinante care se regăsesc pe diferite contracte încheiate între firme private și spitale din România.

"Am trei chestii extrem de importante care intră în spitale și care sunt de niște valori colosale. Hai să luăm, de exemplu, reactivii de laburator care sunt folosiți pe spitale și sunt extrem de importanți. Din 2007 și până în prezent, valoarea contractelor atribuite pe reactivi de laburator a fost de 3 miliarde de lei. Valoarea primului contract pe reactivii de laburator, din 2008, încheiat de Minsiterul Sănătății Publice a fost de 2,2 milarde de lei. Valoarea contractelor în desfășurare acum pe reactivi de laburatori este de 426 de milioane de lei. În momentul de față sunt contracte spre atribuire, în licitație, doar pe reactivi de laburatori în valoare de 426 de milioane de lei.

Consumabile în spitale. În perioada 2007-2016, valoarea contractelor atribuite a fost de 3,8 miliarde de lei. Valoarea contractelor în desfășurare, în momentul de față, este de 755 de milioane de lei.

Medicamente. În perioada 2007-2016, valoarea contractelor atribuite a fost de 8,5 miliarde de lei. Valoarea primului contract a fost de 2,2 miliarde de lei. Valoarea contractelor în desfășurare este de 2,7 miliarde de lei", a conchis Stelian Negrea.

 

Mai multe articole despre:
valori cifre hexi pharma