MENIU

Care este cel mai puternic animal de pe pământ

Gândacul de bălegar este cel mai puternic animal de pe pământ

Care este cel mai puternic animal de pe pământ.  Animalele sunt diferite şi, ca atare, au şi puteri diferite. Unele au capacitatea de ridica şi de a căra greutăţi enorme, în timp ce altele au puteri imense, comparativ cu mărimea corpului lor. zooland.ro prezintă 10 dintre cele mai puternice animale din lume.

Vulturii sunt unele dintre cele mai puternice animale, fiind capabili să ridice greutăţi chiar şi de patru ori mai mari decât ale propriului corp. Anaconda este cel mai mare şi cel mai puternic şarpe din lume. Şi tigrul ocupă un binemeritat loc în topul celor mai puternice animale la fel ca și ursul Grizzly care poate ridica până la 500 de kilograme, adică o greutate de 0,8 mai mare decât a corpului său.

Elefantul african este cel mai puternic mamifer din lume. Acesta cântăreşte aproximativ 6000 de kilograme şi poate căra greutăţi de până la 9000 de kilograme, echivalentul a 130 de oameni.

Dar gândacul de bălegar este cel mai puternic animal de pe pământ. Poate ridica o greutate de 1.141 mai mare decât a corpului său. Imaginaţi-vă un om cu 1.141 oameni în spate sau un elefant cu 1.141 de elefanţi!