MENIU

Care este cel mai murdar loc al corpului. Toți oamenii neglijează această zonă

Care este cea mai murdară parte a corpului uman? Există vreun loc unde se adună mai multe bacterii, indiferent de igiena personală? Cercetătorii au ajuns la câteva concluzii uluitoare.

Dermatologii susțin că buricul este adesea neglijat de oameni în momentul spălării corpului. Potrivit acestora, aceasta este una din cele mai murdare părți ale corpului, unde se acumulează cele mai multe bacterii și mizeria. Tocmai de aceea este recomandat ca buricul să fie curățat cu apă oxigenată imediat după duș, pentru a evita depunerea germenilor și a bacteriilor, scrie site-ul bright-box.me.

Oamenii de știință au descoperit că buricul este expus la 67 de tipuri diferite de bacterii. Alți specialiști susțin că antebrațul ar fi locul în care s-ar depune cele mai multe bacterii.

Cercetătorii de la Universitatea din Maryland, SUA, au descoperit că pe antebraș se depune cea mai mare concentrație de bacterii. Savanții au analizat un grup de voluntari, rugați să se spele cu același săpun antibacterian.

Apoi, voluntarilor li s-a cerut să nu facă duș timp de o zi. La final, cercetătorii au luat probe din mai multe părți ale corpului și au descoperit că pe suprafața corpului uman trăiesc peste 1.000 de specii de bacterii, iar cele mai multe își fac de cap în zona antebrațului.

Explicația pentru care antebrațul este considerat cel mai murdar este că mâinile noastre vin în contact zilnic cu multe bacterii, iar în momentul spălării neglijăm întotdeauna antebrațele.

Sursă: teotrandafir.com

Mai multe articole despre:
bacterii buric corpul uman