MENIU

Cardiologul groazei, acuzat că FALSIFICA acordul pacienților pentru implantarea dispozitivelor cardiace de la cadavre! Noi DETALII ȘOCANTE din anchetă

Nicolae Dan Tesloianu

Ies la iveală detalii șocante din ancheta care îl vizează pe cardiologul Dan Tesloianu! Potrivit procurorilor, medicul ar fi falsificat formularele prin care pacienții își dădeau acordul pentru implantarea dispozitivelor medicale. Conform datelor din anchetă, documentele erau semnate de cardiologul Tesloianu sau alți doctori, iar în acest fel justificau procedura de implantare a stimulatoarelor. Între timp, cardiologul a contestat măsura arestării preventive.

Procurorii au descoperit că medicul Dan Tesloianu, împreună cu echipa sa de doctori, ar fi falsificat în această perioadă de 5 ani formulare privind acordul pacienților în ceea ce privește implantarea dispozitivelor cardiace.

Știm că există niște formulare pe care pacienții trebuie să le semneze atunci când vine vorba despre o intervenție. Iată că aceste formulare nu ajungeau la pacienți, așa cum ar fi trebuit de fapt, ci erau semnate cu scris de mână de către Dan Tesloianu sau alți doctori. 

În acest fel, medicii justificau faptul că implantau aceste dispozitive medicale, fiind vorba inclusiv despre dispozitive medicale preluate de la pacienții decedați, spun procurorii.

Cu toții am văzut în aceste zile declarații ale foștilor pacienți, care spuneau că nu au primit niciun document cu privire la aceste dispozitive medicale. 

Reamintim că medicul Dan Tesloianu este acuzat de faptul că în ultimii 5 ani de zile ar fi refolosit aceste dispozitive medicale - stimulatoare cardiace, dar și alte dispozitive - și le-ar fi implantat pacienților. Vorbim despre dispozitive luate inclusiv de la cadavre, deși legislația din România interzice acest lucru

Potrivit unor surse, Ministerul Sănătății ar fi aflat despre această practică încă din luna iulie a anului trecut, atunci când Casa Judeană a Asigurărilor de Sănătate Iași a făcut mai multe verificări la spital, inclusiv la secția de Cardiologie. 

În prezent, medicul arestat preventiv pentru 30 de zile a contestat împreună cu avocatul său această măsură. Acesta se va prezenta vineri, 24 februarie, în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București pentru a vedea dacă va obține o măsură mai blândă.