MENIU

CARANTINĂ urgentă într-o localitate din vestul României după recordul de infectări cu noul coronavirus - rată de peste 27 la mia de locuitori

coronavirus Foto: Pixabay.com

Localitatea Topliţa din comuna Topliţa, judeţul Hunedoara, intră în carantină, de marţi dimineață, din cauza creșterii accelerate a ratei de infectări cu noul coronavirus.

 

Carantina se aplică de marți, de la ora 8.00, după ce incidenţa cumulată în ultimele 14 zile a ajuns la 27,32 la mia de locuitori.

„Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă-Hunedoara, convocat de prefectul judeţului, Călin-Petru Marian, a decis în această seară, să instituie începând cu data de 05 ianuarie 2021, pentru o perioadă de 14 zile, carantinarea zonală în localitatea Topliţa aparţinătoare comunei Topliţa judeţul Hunedoara”, a anunţat, luni seară, Prefectura Hunedoara.

Măsura a fost luată în urma analizei situaţiei epidemiologice generată de coronavirusul SARS-CoV-2, având ca rezultat o incidenţă a cazurilor active de 27,32 la 1000 locuitori.

În comuna Toplița trăiesc în jur de 700 de localnici, potrivit ultimului recensământ erau 715 de oameni, conform site-ului oficial al comunei.