MENIU

Carantina la sosirea în țară pentru persoanele vaccinate antiCovid ar putea fi ELIMINATĂ în Marea Britanie. Ce spun autoritățile

Marea Britanie

Marea Britanie ia în calcul eliminarea carantinei pentru toate persoanele vaccinate anti-Covid cu ambele doze, care sosesc din alte țări. 

"Vrem să putem să ne deschidem către oameni. Lucrăm la asta”, a afirmat, astăzi, ministrul Transporturilor, Grant Shapps, pentru Sky News, adăugând că detalii vor fi prezentate în următoarele săptămâni, relatează HotNews.ro.
 
Precizarea vine la doar o zi după ce guvernul de la Londra a decis ca britanicii complet imunizați să nu mai intre în izolare la întoarcerea acasă.

Potrivit oficialului, procesul de recunoaștere a statutului de vaccinat va viza statele care folosesc vaccinurile aprobate de OMS, Grant Shapps precizând că procedura este mai complexă pentru că fiecare țară folosește certificate diferite.

"E mai ușor cu UE pentru ei și-au creat propriul pașaport digital, însă e mai complicat cu SUA, care nu are un astfel de sistem”, a explicat ministrul britanic.