MENIU

CARANTINĂ într-un oraș de peste 3 milioane de locuitori, după confirmarea a doar 35 de cazuri Covid-19. Unde a fost posibil

Carantină într-un oraș din China, după 35 de cazuri Covid

Decizie extremă luată de autoritățile din China. Un oraş din provincia Fujian, cu aproximativ 3,2 milioane de locuitori, a instituit carantina după depistarea a doar 35 de cazuri Covid-19. 

Autorităţile din orașul Putian au decis suspendarea activităţilor de cultură şi divertisment, au fost închise cafenelele, barurile şi sălile de fitness, programul restaurantelor a fost scurtat, cursurile în şcoli nu se mai desfăşoară cu prezenţă fizică, iar localnicii nu mai pot părăsi oraşul decât dacă prezintă un test COVID-19 negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

În provincia Fujian, în perioada 10-12 septembrie au fost confirmate 43 de cazuri de Covid-19, dintre care 35 în Putian. Alte 32 de cazuri asimptomatice, pe care China nu le cuprinde în cazurile confirmate atât timp cât persoanele infectate nu prezintă manifestări clinice, precum febra, au fost descoperite în aceeaşi provincie după 10 septembrie, toate în oraşul Putian.
Testele au relevat că persoanele infectate au contactat varianta Delta mai transmisibilă a coronavirusului. 

China, prima ţară unde a apărut coronavirusul SARS-CoV-2, a reuşit să controleze pandemia prin anchete epidemiologice riguroase şi restricţii severe, în special privind deplasările, potrivit Agerpres.

Şi acum, după descoperirea acestui focar în oraşul Putian, autorităţile au decis suspendarea activităţilor de cultură şi divertisment, au fost închise cafenelele, barurile şi sălile de fitness, programul restaurantelor a fost scurtat, cursurile în şcoli nu se mai desfăşoară cu prezenţă fizică, iar localnicii nu mai pot părăsi oraşul decât dacă prezintă un test COVID-19 negativ efectuat în ultimele 48 de ore.

Mai multe articole despre:
carantina china covid 19 china varianta delta