MENIU

Carantină în Grecia până după sărbători. Restricții de circulație și restaurante închise

Grecia menține restricțiile până după sărbători

Guvernul de la Atena a anunțat, luni, prelungirea carantinei parțiale până la începutul anului viitor. Școlile și restaurantele rămân închise până cel puțin pe 7 ianuarie, în condițiile în care numărul noilor infectări cu Sars-Cov-2 nu s-a redus atât cât estimau autoritățile în urma impunerii restricțiilor. 

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Stelios Petsas, care a făcut anunțul, a avertizat că sistemul sanitar este în continuare sub o presiune imensă.

Reprezentantul guvernului a spus că restricțiile de circulație nu trebuie ridicate până la începutul lunii viitoare. Școlile, restaurantele, terenurile sportive, sălile de sport și instalațiile de schi vor rămâne, de asemenea, închise în perioada sărbătorilor de iarnă. 

Luni au fost deschise, pentru o perioadă, magazinele de sezon care vând produse specifice Crăciunului, urmând ca, până la finalul acestei săptămâni, autoritățile să anunțe deciziile privind funcţionarea bisericilor, a sectorului de retail şi a frizeriilor.

Carantina a fost reintrodusă în Grecia luna trecută, fiind până acum prelungită de două ori. Până acum, țara a raportat 111.471 de cazuri de Covid-19 şi 3.003 decese.

Grecia a făcut față relativ cu bine primului val al epidemiei, având o rată a mortalității mai scăzută decât vecinii europeni. În al doilea val însă, numărul deceselor a crescut semnificativ. Explozia de noi cazuri a avut loc începând cu luna octombrie, după sezonul estival. Țara a fost nevoită să-şi redeschidă turismul, care este principala sursă de venituri, amintește Agerpres.