MENIU

Capitala rămâne paralizată. Greva STB continuă, a doua rundă de discuții cu Nicușor Dan a eșuat

Transportul în comun de suprafață rămâne blocat, după ce negocierile dintre liderii sindicatului STB și primarul general Nicușor Dan au eșuat. Tribunalul București a dat vineri o a doua decizie privind greva ilegală de la STB. Salariații au protestat cu pancarte și cer, in continuare, demisia directorului STB și reclamă salariile mici, condițiile de muncă și lipsa pieselor auto de care au nevoie.

La finalul discuțiilor, sindicaliștii l-au acuzat pe edil că face politică și că n-ar fi interesat să rezolve problemele oamenilor.

Greva angajaților de la Societatea de Transport București (STB) declanșată joi, și care a paralizat Capitala, a continuat și vineri. La primele ore ale dimineții de vineri, pe traseu au ieșit doar trei mașini.

Este a doua zi de grevă a angajaților din transportul public din Capitală. La sediul STB, salariații protestează cu pancarte și cer demisia directorului Adrian Criț. La sindicaliști a mers și executorul judecătoresc, care i-a înștiințat despre decizia Tribunalului. Deși, oamenii refuză să pună în aplicare hotărârea instanței, totuși, câteva autobuze au ieșit pe traseu. 

GREVA în transportul public continuă și astăzi.  Directorul STB, anunț pentru angajați

A doua rundă de discuții cu angajații STB are loc după ce primarul Nicușor Dan nu a ajuns la niciun rezultat după prima, purtată timp de 4 ore.

Nicușor Dan face apel la înțelepciune după discuția cu GREVIȘTII STB: „Au rezultat mai multe probleme” - Capitala rămâne sub asediul protestelor

Tribunalul București a decis de joi că greva de la STB este ilegală, iar directorul general al STB, Adrian Criț , i-a avertizat pe șoferii STB că își pun în pericol locul de muncă prin continuarea grevei, în ciuda deciziei instanței , care este executorie.

După primele discuții de vineri dimineață, Nicușor Dan a declarat că a explicat și varianta întreruperii contractelor de muncă pentru angajații care nu-și respectă contractele individuale de muncă spunând că ”este o opțiune reală”.