MENIU

Cantinele sociale sunt tot mai pline, oamenii nu au nici măcar vouchere -VIDEO

Pensionari săraci

Milioane de români se chinuie să supraviețuiască în plin val al scumpirilor fără precedent! Cum prețurile alimentelor s-au dublat, mulți apelează la cantinele sociale, care, de cele mai multe ori sunt singurul loc unde pot primi o masă caldă. În Capitală, sute de bucureșteni străbat zilnic orașul pentru a ajunge la aceste cantine. Mulți dintre ei au pensii foarte mici și nici nu au primit ajutorul de 250 de lei din partea Guvernului. 

Doamna din reportajul Realitatea Plus are 52 de ani și trăiește de pe o zi pe alta. Din cauza unor probleme de sănătate n-a putut să muncească, iar acum trăiește împreună cu familia sa din alocația copiilor. Și soțul ei e bolnav, iar în lipsa unor venituri, cantina socială este singura soluție. De aici își primesc mesele pentru câteva zile.

De mai bine de o lună așteaptă și ajutorul social din partea Guvernului, însă suma de 250 de lei întârzie. În acest timp, prin comparație cu anul trecut, prețul alimentelor de bază a explodat, iar puterea de cumpărare e tot mai mică.

Pensionarii așteaptă acum majorarea pensiilor pentru a face față valului de scumpiri. 

 

Mai multe articole despre:
cantine sociale vouchere sociale sarcie criza