MENIU

Cântarul de vieți. Robi nu a renunțat la mama lui. Nu renunța nici tu la viața prematurilor!

Cântarul de vieți. Robi nu a renunțat la mama lui. Nu renunța nici tu la viața prematurilor!

Când medicul i-a spus că e mult prea devreme să nască și că ar trebui să se obișnuiască cu gândul că băiețelul ei nu va trăi, l-a auzit ca și cum ar fi fost la teatru, în sală, iar pe scena se juca ceva care putea să semene cu viața ei și totuși nu era a ei. Pentru că pe scenă era o maternitate mică, cu medici inimoși, dar lipsită de aparatură medicală. Pe scena aceea, Robi al ei ar fi murit.

I-a spus soțului ei ferm, deși părea că șoptește, să-i facă bagajul și să o externeze din maternitatea de provincie. Dacă Robi nu mai putea să stea în burta ei, unde l-ar fi putut apăra singură, mutând și munții, dacă ar fi fost necesar, atunci trebuia să se nască într-o maternitate cu incubatoare performante, unde să poată lupta. Pentru că dacă baiatul ei nu renunța la luptă, ea cum să renunțe la el?

1.230 de grame, atât a cântărit Robi la naștere. Mai mult cu 100 de grame decât o vază de lut cu nouă lalele în ea. I-au trebuit trei săptămâni, cinci zile și 11 ore în incubatorul donat de Salvați Copiii maternității, până să fie suficient de puternic încât să meargă acasă. Robi nu a renunțat niciodată la mama lui.

”Nou-născutul prea devreme are nevoie de ajutor să respire, să crească... de toate lucrurile pentru care avea nevoie de burtica mamei, locul pe care l-a părăsit prea devreme. Din nefericire, toate acestea depind de gradul de dotare al secției de neonatologie în care s-a născut. Maternitatea noastră ar avea nevoie de opt mese radiante și două incubatoare ca să putem interveni optim, în toate situațiile. Cele pe care le avem sunt foarte vechi” - Dr. Carmen Zaboloteanu, șeful Secției de Neonatologie al Spitalului de Urgență Botoșani.

Acum uită-te in jurul tău și alege un obiect. Să zicem un laptop mic. Sau o vază de ceramică. Sau sticla cu apă. Cinci banane. O carte cântărește chiar mai mult decat un trup de copil prematur. Dar cât cântărește viața unui prematur?

Uneori, viața unui copil de 1.075 de grame depinde de un gest simplu: redirecționează către maternități 3,5% din impozitul pe venit și pune astfel preț pe viața fiecărui copil!

În ultimii șapte ani, Salvați Copiii România a investit aproximativ patru milioane de euro în dotarea a 88 de maternități și secții de nou-născuți din 41 de județe ale țării cu 515 echipamente medicale, care au ajutat la supraviețuirea a peste 42.000 de copii.

Cum devii parte a Rețelei de sprijin

Până pe 15 martie, fiecare contribuabil poate descărca Formularul 230 sau Declarația Unică, precompletate cu datele de identificare ale organizației, de la adresa www.salvaticopiii.ro/implica-te/persoane-fizice/redirectioneaza-3,5-din-impozitul-pe-venit.

Acestea trebuie completate cu datele personale, semnate și depuse personal la administrațiile financiare sau trimise prin poștă, cu confirmare de primire, până la data de 15 martie 2019. Suma nu trebuie menționată în formular, ea urmând să fie completată de administrația financiară.
 

Mai multe articole despre:
Salvaţi Copiii