MENIU

Candidaturi bizare pentru Cotroceni 2019

Ioan Huntai
Candidaturi bizare pentru Cotroceni 2019
Avram Iancu
Ninel Peia
Emnuel Onoriu

Anunțuri-surpriză cu trei luni înainte de alegerile prezidențiale. Pe lângă cei șase pretendenți oficiali de până acum, în cursa pentru Cotroceni au apărut și nume noi, ca Avram Iancu, Ninel Peia, fiul lui Gabi Luncă, Emanuel Onoriu, Ioan Huntai.

Avram Iancu: „Să fie clar! Eu nu intru în politică!” 

Bibliotecarul din Petroșani care a traversat înot Canalul Mânecii, primul român care a realizat un maraton acvatic pe Dunăre, al treilea la cel mai greu maraton din lume, Arctic Ultra 6633, și-a anunțat candidatura la prezidențiale la începutul lunii august, pe pagina de Facebook.

Avram Iancu va candida ca independent și a început campania de strângere a celor 200 de mii de semnături necesare, potrivit anunțului de pe blogul său.

 

Ninel Peia, președintele Partidului Neamul Românesc

Fostul deputat PSD Ninel Peia vrea și el la Cotroceni. Președinte al Partidului Neamul Românesc, Ninel Peia și-a anunțat intenția de a candida încă din luna iulie, pe pagina sa de Facebook.

Fost deputat PSD în legislatura trecută, a fost exclus din PSD în martie 2016. Motivul? Peia a susținut că vaccinurile ar fi putut fi cauza îmbolnăvirii bebelușilor din Argeș, în 2016, cu bacteria E.coli.

La scurtă vreme după excluderea din PSD, în mai 2016, Peia a provocat vâlvă după ce a depus la Parlament un proiect de lege prin care ar fi fost pedepsiți cu închisoarea profesorii care fac educație sexuală în școli fără acordul expres al părinților. Peia a numit acest proiect ”Legea inocenței copilăriei”. Inițiativa legislativă a fost însă respinsă.

 

Și fiul lui Gabi Luncă vrea să ajungă la Cotroceni

Pastorul Emanuel Onoriu, fiul lui Gabi Luncă și a lui Ion Onoriu, este președinte al Partidului Uniunea Națională Creștină a Romilor din România. El face apel pe conturile de socializare pentru a face rost de semnăturile care să-i permită să devină candidat.

 

Gheorghe Funar: „În România sunt metale care nu există în tabelul lui Mendeleev”

La a treia încercare pentru Cotroceni, fostul primar al municipiului Cluj-Napoca, Gheorghe Funar, a anunțat că intră în cursa pentru prezidenţiale din partea Partidului România Noastră. 

Când şi-a anunţat candidatura pentru alegeri, Funar a spus că, prin el, românii au şansa să aleagă primul preşedinte român al României din ultimii 30 de ani. A vorbit și despre faptul că „în România sunt metale care nu există în tabelul lui Mendeleev”. 

Gheorghe Funar a afirmat, pe pagina de Facebook a formaţiunii că Partidul România Noastră, că va propune ca, la revizuirea Constituţiei, să se dezbată public şi să se decidă de poporul român cum trebuie valorificate bogăţiile naturale aflate pe teritoriul ţării noastre.

„Noi, românii, trăim în grădina Maicii Domnului, într-o ţară extraordinar de frumoasă şi foarte bogată în resurse naturale. Avem la Roşia Montană, în Munţii Apuseni, metale care nu există în tabelul lui Mendeleev, dar pe lângă acestea avem şi diamante şi exploatarea lor încă nu a început şi majoritatea românilor nu ştiu că avem diamante”, a mai afirmat Funar.

Fost președinte al PRM după Corneliu Vadim Tudor, Gh. Funar a reuşit să obţină în 2014 doar 45 de mii de voturi, adică doar 0,47% din voturile românilor. Mult mai bine a stat la alegerile din 1992, când a obținut 10,8% din voturile românilor în 1992, fiind pe al treilea loc, după Ion Iliescu şi Emil Constantinescu. 

 

Ioan Huntai, cel mai proaspăt candidat independent pentru Cotroceni 

Ioan Huntai este cetățean român și locuiește în Brașov. El a anunțat în în ultima săptămână că a început deja să strângă semnături pentru depunerea candidaturii ca independent pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

Ioan Huntai a fost membru în partidul fondat de Dan Diaconescu - PPDD. Despre fostul său președinte de partid, Huntai a spus că-l respectă „ca om, nu ca om politic”.

Lansarea la prezidențialele din acest an a fost una inedită. Ioan Huntai a apărut îmbrăcat în șeic. 

"Nu sunt din Orientul Mijlociu. Era o poză care era mai la îndemână. A fost publicată pentru a-mi face mai ușor o prezentare și o reclamă, pentru a fi un candidat mai selectiv decât ații”, a ținut să explice Ioan Huntai.