MENIU

Când vor circula trenurile de metrou în Drumul Taberei și spre Străulești

Vom avea metrou spre Străuleşti în 2016. La fel şi în Drumul Taberei. Sunt promisiunile noului ministru al Transporturilor şi ale directorului Metrorex, după ani întregi de întârzieri. 

Compania nu s-a hotărât, însă, cu ce trenuri vom circula pe noile magistrale. Ceea ce ştim sigur e că bucureştenii care folosesc transportul subteran nu sunt asiguraţi în caz de accident. Nici de cartela de 62 de călătorii nu se vor putea bucura din nou, deşi au protestat când a fost scoasă, iar Curtea de Conturi le-a dat dreptate.

”Pe parte tehnică, vă spun, am comparat cu lucrări văzute în alte ţări, în Istanbul, de ex, am comparat cu lucrările pe care mi le amintesc de la metroul din România şi există un progress. Se vede la calitatea lucrărilor, la finisaje, la modul de organizare pe şantier”, a declarat ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Lucrările trebuiau terminate în primăvara acestui an. Metrorex dă asigurări că bucureştenii vor circula aici cu metroul la finalul anului 2016.

Şi în Drumul Taberei lucrările sunt întârziate cu peste doi ani. Directorul Metrorex, Cătălin Homor, susţine că şi această lucrate va fi gata la finalul anului următor. Momentan, îşi cere doar scuze.

”Dacă ne referim la calvar, îmi cer scuze faţă de disconfortul creat, însă ăsta este impactul unui proiect major. Aşa va fi şi pe Pantelimon? Nu putem inventa o tehnologie prin care să nu perturbăm zona”, a spus Homor.

Cătălin Homor recunoaşte că cei care circulă cu metroul nu sunt asiguraţi în caz de accident. Asta după ce Curtea de Conturi a publicat un raport în care susţine că Metrorex nu are asigurări de răspundere civilă pentru pagube produse călătorilor în caz de accidente feroviare.

Totodată, directorul Metrorex susţine că nu va fi reintrodusă cartela de 62 de călătorii.

Mai multe articole despre:
metrorex metrou Drumul Taberei