MENIU

Când vei afla cine e acest bătrân, vei izbucni în lacrimi! Un SFÂNT! Toată lumea îl caută pentru...

<p>C&acirc;nd vei afla cine e acest bătr&acirc;n, vei izbucni &icirc;n lacrimi! Un SF&Acirc;NT! Toată lumea &icirc;l caută pentru...</p>
<p>C&acirc;nd vei afla cine e acest bătr&acirc;n, vei izbucni &icirc;n lacrimi! Un SF&Acirc;NT! Toată lumea &icirc;l caută pentru...</p>

Mulţi aţi văzut aceste poze pe Internet, dar câţi dintre voi ştiu cine este bărbatul care a înduioşat o lume întreagă?

Numele său este Dobri Dobrev, cunoscut şi ca bunicul Dobri. Bătrânul trăieşte în Bailovo, un sătuc din Bulgaria, şi are nu mai puţin de 101 ani.

De-a lungul vieţii, bunicul Dobri a strâns donaţii pentru ca, mai apoi, să le dea mai departe, în scop caritabil. Bătrânul crede că se află pe această lume pentru a strânge bani pentru restaurarea bisericilor şi mănăstirilor din Bulgaria.

Bunicul nu păstrează niciun bănuţ pentru el. Trăieşte dintr-o pensie de aprximativ 100 de euro, la care se adaugă mâncarea sau hainele primite de pomană de la oameni cu suflet mare.

În 2010, un post de televiziune local a făcut un documentar despre Catedrala Alexander Nevski, din Sofia. La un moment dat, căutând prin arhive, un jurnalist a descoperit că cea mai generoasă donaţie privată care a fost făcută vreodată pentru Catedrală - în cuantum de 20.000 de euro - a fost făcută de bătrânul cerşetor, bunicul Dobri.

Bătrânul îi ajută pe toţi cei care au nevoie. Odată, acesta a plătit facturile pentru o casă de copii care rămăsese, din cauza restanţelor, fără căldură şi curent electric.

Cine ştie câte astfel de fapte bune a făcut bătrânul?... Probabil că nu vom afla niciodată şi asta dintr-un singur motiv: bunicul Dobri nu se laudă niciodată cu faptele bune.

Mai multe articole despre:
dobri dobrev Catedrala Alexander Nevski