MENIU

Când va reînvia Guvernul fabrica de biocide Hexi Pharma

Guvernul va rechiziționa fabrica de biocide Hexi Pharma, închisă în urma tragediei de la Colectiv, când s-a descoperit că această firmă livrase spitalelor din România dezinfectanți neconformi.

Ministerul Economiei este cel care a prevăzut în decretul instituirii stării de urgență posibilitatea rechiziționării unor mărfuri sau utilaje private. Cum după închiderea societății Hexi Pharma de către Justiție nu mai există alt producător de biocide pe piață, aceasta ar putea fi reînviată, dar de stat de această dată.

Liviu Rogojinariu, secretar de stat în Ministerul Economiei, a declarat, la Realitatea PLUS, că procedurile vor fi făcute în câteva zile.

”Încercăm să intervenim în acest proces, să o luăm în administrare cumva. Vom stabili în câteva zile, o săptămână, cum vom putea proceda”.

Referitor la sectorul bancar, și el afectat de criza provocată de coronavirus, secretarul de stat a spus că sunt dicuții. ”Sunt deja bănci care au anunțat că vor scuti la plăți o lună, două, trei, am avut discuții cu ARB, toată lumea încearcă să găsească soluții”, a declarat Liviu Rogojinariu la Realitatea PLUS.

 

Mai multe articole despre:
hexi pharma coronavirus