MENIU

Când înşelăm? Dezvăluirea făcută de cercetători te va uimi

Când înşelăm? Dezvăluirea făcută de cercetători te va uimi 

A rămâne fidel partenerului este o alege pe care o facem sau nu. Fidelitatea nu are nicio legătură cu tentaţia, distanţa, înstrăinarea, lipsa de atenţie sau alt motiv invocat de cei care înşeală. Fidelitatea este de fapt o alegere pe care.. alegem să o facem sau nu. 

Relațiile sunt legături care se clădesc în timp, se întrețin, li se oferă timp, energie, echilibru, implicare și devotament.

Un studiu social efectuat de curând în Israel a dezvăluit principalele motive pentru care bărbații și femeile implicați într-o relație înșeală sau, dimpotrivă, decid să rămână loiali. De asemenea, echipa de cercetători a reușit să identifice o anumită perioadă de timp în care tentațiile unei aventuri extraconjugale se strecoară în viața de cuplu, devenind din ce în ce mai greu de ținut piept.

423 de persoane au participat la acest studiu social și, fiind întrebați care sunt motivele pentru care au refuzat să își însele partenerii, au dat următoarele răspunsuri: principiile morale și teama de a rămâne singuri. La polul opus, un alt studiu efectuat cu subiecți provenind din America și Europa au fost provocați să răspundă la întrebarea "De ce ați înșelat?" Majoritatea femeilor a adus în discuție lipsa de atenție primită din partea partenerului, iar bărbații au înclinat să dea vina pe tentație, fiind imposibil de refuzat o atfel de plăcere vinovată înafara dormitorului conjugal.

Psihologii spun că cel de-al 7-lea an de căsnicie este unul important, un fel de răscruce de drumuri, menită să îi supună pe cei doi soți unor teste dificile. Atunci apare distanța în cuplu, posibila plictiseală resimțită de unul dintre parteneri sau de ambii, rutină care își face simțită prezența, idealurile care par să nu mai aibă aceeași direcție. Majoritatea cazurilor de infidelitate din partea femeilor par să aibă loc între primii 6-10 ani de căsnicie, iar la bărbați se pare că infidelitatea apare după 11 ani de căsnicie.

 

Sursa

Mai multe articole despre:
studiu relatii cercetători fidelitatea