MENIU

Când au găsit în cuibar ouăle negre au crezut că nu văd bine. Ce a ieșit din ele... de necrezut

Toată lumea știe că puii de găină, de principiu, seamănă unii cu alții: ei sunt de culoare roșiatic-maronie, au ciocul ascuțit, iar picioarele lor sunt fie albe, fie galbene.

Evident, există câteva deosebiri în ceea ce privește culoarea penelor — uneori acestea sunt gri sau albe, alteori sunt cafenii. Însă știați că în natură există găini absolut negre?

Probabil, vă veți aminti că ați văzut găini negre. Însă ne grăbim să vă dezamăgim: acele găini au doar penele de culoare neagră.

Iar specia, despre care vă vom povesti în acest articol, este neagră în totalitate: ciocul, ghearele, organele interne și chiar și oasele ei sunt negre! Ea se numește „Ayam Cemani” și este originară din Indonezia. Credeți-ne, aceste găini sunt pur și simplu uimitoare!

Ele sunt extrem de fermecătoare — nu-mi puteam lua ochii de la ele!

Colorația găinii este determinată de o stare, care se numește fibromelanoză, și este absolut inofensivă pentru sănătatea ei.

Fibromelanoza este o mutație genetică, care determină eliberarea unui exces de melanină în pielea, țesuturile și oasele păsării.

Colorația absolut neagră înseamnă că până și organele interne, și oasele arată ca smoala.

Excesul de melanină are un efect interesant asupra penelor: ele devin aproape metalice.

Și aceasta este încă o deosebire dintre această specie și celelalte existente.

sursa

Mai multe articole despre:
gaini negre