MENIU

Savanţii au descoperit un proces celular care opreşte cancerul de la rădăcini

Savanţii au descoperit un proces celular care opreşte cancerul de la rădăcini

Cancer. Savanţii care studiază relaţia dintre telomeri şi cancer au realizat o descoperire surprinzătoare: un proces celular de reciclare numit autofagie - despre care se credea că este un mecanism de supravieţuire - de fapt promovează moartea celulelor, prevenind astfel iniţierea cancerului.

Cancer. Aşa cum plasticul din vârfurile şiretului nu permite materialului textil să se deşire, vârfurile moleculare numite telomeri protejează capetele cromozomilor şi opresc fuzionarea atunci când celulele continuă să se dividă şi să îşi multiplice ADN-ul. Dar în timp ce pierderea vârfurilor din plastic duce la şnururi deşirate, pierderea telomerilor poate duce la cancer, scrie Science Daily.

Aceasta este cea mai sănătoasă legumă. Previne cancerul şi bolile cardiovasculare

Cancer. Lucrarea a fost realizată de cercetătorii de la Salk Institute şi a fost publicată în jurnalul Nature pe 23 ianuarie. În principal, descoperirea constă în faptul că autofagia este o cale complet nouă de suprimare a tumorilor, sugerând că tratamentele de a bloca procesul în efortul de a stopa cancerul pot, în mod neintenţionat, să ducă la efectul opus şi să promoveze răspândirea celulelor canceroase.

De ce recidivează cancerul după ce "te vindeci"?

„Aceste rezultate au fost o surpriză totală”, a precizat Jan Karlseder, unul dintre autorii studiului. „Există multe 'puncte de verificare' care previn divizarea necontrolată a celulelor, dar nu ne aşteptam ca autofagia să fie una dintre ele”, a adăugat savantul.

Cum se transmite bacteria care cauzează cancer de stomac

Cancer. "Mulţi cercetători au plecat de la premiza că moartea celulei în criză apare prin apoptoză, care împreună cu autofagia este una dintre cele două tipuri de moarte celulară programată”, a precizat Joe Nassour, primul autor al studiului. „Dar nimeni nu a realizat experimente pentru a afla dacă acesta este cazul cu adevărat", a mai spus cercetătorul.

Sursa: descopera.ro