MENIU

CANCAN.ro prezintă documentul scandalos prin care s-a amânat scăderea preţurilor la medicamente!

<p>Vlad Voiculescu</p>

CANCAN.ro prezintă în ediția de astăzi documentul scandalos prin care s-a amânat scăderea preţurilor la medicamente! Ministrul Vlad Voiculescu a semnat în luna iunie o nouă prorogare a acestuia până în noiembrie 2016! Ordinul trebuia aplicat încă din 2010.

În 2010, Ministerul Sănătăţii elibera un celebru ordin care a pus pe jar giganţii pharma ce vindeau românilor medicamente, pe care statul român le deconta parţial sau total, la preţuri uriaşe. Numărul ordinului - 75/2010. Acest ordin prevedea ca tarifele medicamentelor să scadă la cel mai mic preţ european în piaţa românească, ceea ce evident era în interesul pacienţilor şi nu numai.

Până în 2015, deşi semnat, ordinul nu a fost aplicat! În momentul în care ministrul Bănicioiu a dat în sfârşit undă verde acestui ordin, companiile producătoare de medicamente au intrat în vrie.

În ianuarie 2016 însă, succesorul lui BănicioiuPatriciu Achimaş Cadariu a amânat aplicarea Ordinului până în iunie 2016, iar giganţii pharma au răsuflat uşuraţi....

În mare secret, în iunie, când Ordinul ar fi trebuit să fie repus în aplicare (deci să fie reduse preţurile medicamentelor, iar bugetul de stat să fie relaxat),Voiculescu a semnat o nouă prorogare a acestuia până în noiembrie 2016! O decizie strigătoare la cer, care, pe de o parte, bagă mâna mai adânc în buzunarele pacienţilor, pe de altă parte, stoarce de la Bugetul de stat alte sute de milioane de euro, atât cât însumează compensările.

sursa: CANCAN.ro

Mai multe articole despre:
null