MENIU

Campioană mondială și europeană la ciclism, în comă indusă după un accident suferit la antrenament

Amy Pieters FOTO: Profimedia

Amy Pieters, campioană mondială şi europeană la ciclism, se află în comă indusă după ce a căzut în timpul unui antrenament pe care îl efectua cu naționala Olandei în Spania, la Alicante. 

Pieters, 30 de ani, şi-a pierdut cunoştinţa după o coliziune urmată de o căzătură şi a fost transportată la spital pe calea aerului. Sportiva a fost supusă unei operaţii pentru scăderea presiunii craniene.

Amy Pieters a fost operată la cap la spitalul din Alicante. În timpul acestei operaţii, medicii i-au scăzut presiunea craniană creată de cădere.

Amy Pieters va rămâne în comă în zilele următoare. Când medicii o vor trezi, în câteva zile, se va putea face o evaluare a eventualelor afecţiuni. Familia ei s-a deplasat la spital, scrie Hotnews.ro

Pieters este ciclistă profesionistă de zece ani şi îmbină cursele pe şosea cu cele de anduranţă pe velodrom, unde a devenit recent pentru a treia oară la rând campioană mondială în proba de ştafetă Madison, alături de Kirsten Wild. 

Ea a câştigat, de asemenea, cursa naţională olandeză pe şosea, o etapă a Women's Tour, şi Nokere Koerse (n.r. cursă europeană de ciclism în Belgia), anul acesta. Amy Pieters a devenit, în 2019, campioană europeană pe şosea, potrivit.

Mai multe articole despre:
campioana ciclism campioana ciclism accident coma