MENIU

Campania de vaccinare anti-Covid se mută în mediul rural - anunțul Ministrului Sănătății

Ioana Mihăilă. Foto: Inquam / Octav Ganea

Resursele umane și materiale pentru campania de vaccinare vor fi direcționate către mediul rural în perioada următoare. Anunțul a fost făcut vineri de ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, care a precizat că adresabilitatea populaţiei în centrele mari urbane a scăzut.

Mihăilă s-a întâlnit vineri, în cadrul unei vizite de două zile în Dolj, cu reprezentanţii Universităţii de Medicină şi Farmacie din Craiova, cu medici de familie şi cu asistenţi medicali comunitari.

”Am discutat cu reprezentanţi ai Universităţii din Craiova despre ce a realizat instituţia în domeniul imagisticii şi al gastroenterologiei, dar şi despre planurile de viitor, având şi noi şi universităţile acelaşi scop: de a creşte calitatea actului medical printr-o reformă a formării profesionale a personalului din domeniul sanitar. Am avut întâlnire cu managerii celor două spitale aflate în subordinea MS şi cu doamna director care este coordonatorul campaniei de vaccinare din partea DSP, am discutat despre problemele din spitale şi cum putem grăbi şi eficientiza deschiderea spitalelor pentru a creşte accesul pacienţilor non-covid la servicii medicale, despre cum putem reorganiza activitatea de vaccinare, aşa încât, văzând că adresabilitatea la centrele mari urbane a scăzut, să direcţionăm resursele umane şi materiale spre mediul rural, unde deocamdată procentul persoanelor vaccinate este mult mai redus”, a declarat Mihăilă. 

Ministrul Sănătății a adăugat că va discuta cu medicii de familie şi cu asistenţii medicali comunitari şi despre problemele asistenţei medicale primare şi comunitare şi ce soluţii sunt pentru a le rezolva, pentru că urmează investiţii din PNRR care sunt alocate asistenţei medicale primare, dar şi asistenţei medicale comunitare. ”Dorim să ne consultăm cu ei să vedem cum putem implementa mai rapid şi mai eficient aceste măsuri din PNRR”, a mai spus Mihăilă, potrivit Agerpres.