MENIU

Căminul groazei din Vâlcea. Instituțiile statului încă nu au reușit să intre în azilul unde patronul nu vrea să deschidă ușa autorităților

Patronul căminului Casanova refuză în continuare să deschidă ușa autorităților. Foto/Casanova

Nici azi, instituțiile statului român nu au reușit să-i scoată pe cei 39 de bătrâni din azilul unde patronul refuză constant să deschisă ușa autorităților. 

Bătrânii internaţi în căminul privat Casanova din Râmnicu Vâlcea, pe care autorităţile din judeţ au vrut să îi preia, după ce au descoperit nereguli privind igiena bucătăriei şi a opt camere de cazare sunt în continuare în centrul privat, miercuri seară.
 
Autorităţile nu au putut interveni nici miercuri pentru a-i prelua şi duce la spital, în primă fază, pentru o evaluare medicală, întrucât aşteaptă un document de la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Sud-Vest Oltenia. Documentul ar trebui înaintat apoi Parchetului, care să dispună intrarea în azilul privat şi preluarea bătrânilor, dintre care, conform unor surse, 19 sunt imobilizaţi la pat. 
 
Comisariatul pentru Protecţia Consumatorului Vâlcea şi DSVSA au constatat, luni, că bucătăria azilului prezintă grave probleme din punct de vedere igienico-sanitar. În bucătărie au fost găsite ustensile cu mânere din lemn, vechi, ruginite şi unele prinse cu bandă de izolat, gândaci, mâncare cu provenienţă incertă, castroane murdare de untură, alimente neetichetate amestecate unele cu altele. 
În aceste condiţii, azilul a fost amendat, luni, cu 3.000 de lei şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vâlcea a dispus oprirea temporară a prestărilor serviciilor pentru bucătărie şi opt camere din cămin. A doua zi, marţi, echipa de control a constatat că sigiliul bucătăriei fusese rupt, în bucătărie fusese preparată cina de luni seara, fusese preparat micul dejun pentru ziua de marţi, iar angajaţii centrului preparau prânzul în bucătăria în care, cu o zi înainte, fuseseră găsiţi gândaci.
Mai multe articole despre:
camin batrani casanova camin batrani valcea