MENIU

Calvar pentru doi orfani din Argeş, din partea asistentei maternale - detalii groaznice ale abuzului

Calvarul unor orfani abuzaţi de asistenta maternală

Opt ani de calvar au îndurat doi fraţi din Argeş aflaţi în grija unei asistente maternale. În loc să le aline durerea cauzată de pierderea părinţilor, femeia îi bătea crunt şi îi umilea în fiecare zi. Chiar dacă băieţii aveau note foarte bune, cea care ar fi trebuit să le fie mamă îi trata ca pe nişte sclavi.

Andrei şi Laurenţiu au 16 şi 17 ani. O jumătate din viaţă au îndurat chinuri groaznice din partea femeii plătite să aibă grijă de ei. Vecinii asistentei maternale descriu calvarul prin care au trecut cei doi adolescenţi.

"Mi-au zis copiii: Vedeţi cum faceţi că nu mai putem să trăim cu ea. Ne e şi frică. Mereu le spunea că îi omoară, că îi duce în spate şi îi îngroapă acolo. Le-a băgat urzici pe gât", povestesc vecinii.

"Le era frică de ea. Vedeam că sunt cam oropsiţi, alergaţi, munciţi. Termopane, casă, uşi schmbate. Zicea mereu că n-a făcut o familie ca lumea ce am făcut eu, o văduvă. Pe banii cui? Pe banii copiilor", mai povestesc cei din sat.

Până la urmă, autorităţile au aflat de acest caz, după ce unul dintre fraţi a ajuns la şcoală cu urme de lovituri. Diriginta a sunat imediat la Protecţia Copilului şi astfel s-a aflat prin ce au trecut minorii în ultimii opt ani. În ciuda problemelor, elevii au note foarte bune.

Protecţia Copilului Argeş a dispus ca fraţii să fie luaţi de la asistenta maternală, care primea lunar 2.200 de lei ca să aibă grijă de ei.

Femeia, care este acum anchetată pentru relele tratamente aplicate celor doi minori, şi-a pierdut deja autorizaţia de asistentă maternală. Anchetatorii verifică şi cum a cheltuit femeia banii primiţi de la stat pentru copii.

Mai multe articole despre:
orfani abuz asistent maternal calvar