MENIU

Cadrele medicale sunt la un pas de GREVĂ GENERALĂ! Angajații din Sănătate, din nou în stradă

Cadrele medicale sunt la un pas de GREVĂ GENERALĂ! Angajații din Sănătate, din nou în stradă

Criza din sănătate se adâncește. Angajații din întreaga țară au ieșit din nou în stradă și au cerut majorarea salariilor și condiții mai bune de muncă. Sindicaliștii resping în continuare oferta Guvernului și spun că procentul promis aduce o majorare netă extrem de mică ce nu acoperă scumpirile. Se strâng în continuare semnături pentru declanșarea grevei generale. 

Timp de două ore, peste 300 de angajați din sistemul medical și-au strigat din nou nemulțumirile în fața Ministerului Sănătății. Aceștia cer majorarea salariilor cu cel puțin 25%, investiții în spitale și deblocarea mai multor posturi.

Guvernul a promis că salariile în sănătate cresc cu 20% în acest an. 5% au fost oferiți în ianuarie, iar diferența ar urma să fie dată în două tranșe în martie și în iunie. Calculele Federației Solidaritatea Sanitară arată însă că majorarea netă a salariilor va fi foarte mică. Spre exemplu, o asistentă care are un salariu de bază de 3.750 de lei brut primește net 2.194 de lei. În ianuarie a primit 110 lei net, iar după majorarea în două tranșe va primi încă 400 de lei.

Sindicaliștii au continuat protestele și în fața Ministerului Muncii. O delegație a discutat, din nou, cu secretarii de stat de din ambele ministere și au prezentat revendicările. Federația Solidaritatea Sanitară va organiza în luna martie un miting cu peste 5.000 de persoane în fața Guvernului și se strâng semnături pentru declanșarea grevei. 

Mai multe articole despre:
greva sanatate