MENIU

Căderi de pietre pe DN 1, pe Valea Prahovei, în urma ploilor şi a scurgerilor de pe versanţi

Căderi de pietre pe DN 1, pe Valea Prahovei, în urma ploilor şi a scurgerilor de pe versanţi / Foto: libertatea.ro

Una dintre cele mai circulate şosele din ţară, DN 1 între Ploieşti şi Braşov, este afectată de căderi de pietre în zona Nistoreşti, unde roca de pe versant a devenit "instabilă” în urma ploilor şi a scurgerilor de pe versanţi, în zonă existând şi două stânci cu fisuri, care nu pot fi detonate.

Ploile abundente şi scurgerile produse pe versanţi în ultimele zile au dus la căderi de pietre pe DN1, pe unul dintre cele mai circulate tronsoane rutiere din ţară, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit datelor furnizate, marţi, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, între Ploieşti şi Braşov, la Nistoreşti, la kilometrul 99+100 de metri al drumului, zona a devenit instabilă pe versantul din partea dreaptă a sensului de mers Ploieşti - Braşov, semnalându-se căderi de pietre de diverse dimensiuni pe carosabil.

În urma verificărilor în zona afectată, autorităţile au constatat că pe acel versant există două stânci, situate la o înălţime de aproximativ 20 de metri şi la o distanţă de aproximativ 30 de metri una de cealaltă, stânci care prezintă fisuri mai vechi.