MENIU

Cadavrul unei femei cu probleme psihice, descoperit după ce a stat mai bine de 3 ani într-un apartament din Anglia! Acuzații grave lansate de familie

Poliție Surrey, Anglia/ Profimedia

Caz șocant în Anglia! Cadavrul unei femei bolnave mintal a stat mai bine de trei ani într-un apartament din orașul Surrey (nord-estul Angliei), familia acuzând că aceasta a fost ”abandonată” de NHS şi de serviciile sociale.

Laura Winham (38 de ani) suferea de schizofrenie și se străduia să-și poarte singură de grijă, dar se înstrăinase de familia sa.

Femeia a fost găsită într-o „stare mumificată, aproape scheletică” în apartamentul ei dintr-un bloc de locuinţe sociale din Woking, Surrey, de către poliţie şi rude, în mai 2021, relatează News.ro, care citează The Guardian.

Familia ei a spus că serviciile de asistenţă socială şi de îngrijire nu numai că nu au reuşit să acţioneze în urma semnelor clare de deteriorare a sănătăţii lui Winham, dar au neglijat ulterior să efectueze controale de rutină care ar fi dus la descoperirea cadavrului.

În cei trei ani şi jumătate în care corpul ei a zăcut în apartament, nu există dovada că ar fi fost făcite încercări de a-i verifca starea, în ciuda faptului că beneficiile de invaliditate i-au fost oprite şi gazele i-au fost întrerupte şi a faptului că nu a răspuns  la scrisori, apeluri telefonice şi mesaje sau că nu a răspuns la uşă.

„Toţi cei care au fost în contact cu Laura şi au avut o datorie faţă de ea la un moment dat, pur şi simplu s-au spălat pe mâini şi au uitat-o. A fost abandonată şi lăsată să moară”, a afirmat sora Laurei.

Familia a descris modul în care Laura Winham a depăşit dizabilităţile fizice, surditatea, problemele cardiace şi problemele de sănătate mintală în adolescenţă pentru a se descurca bine la şcoală şi a absolvi universitatea. Fusese sociabilă şi avea prieteni, a spus familia ei, până când problemele ei de sănătate mintală s-au agravat.

Se crede că Winham a murit în noiembrie 2017, la doar câteva săptămâni după ce ofiţerii de poliţie care au vizitat apartamentul pentru o problemă minoră au transmis îngrijorări către serviciile sociale cu privire la faptul că femeia nu se îngrijea, dar și privind lipsa hranei din apartament.

Familia femeii crede că agenţiile au ratat cel puţin două posibile şanse anterioare de a interveni.

Cadavrul a fost găsit în mai 2021, când familia a vizitat-o ​​pentru a o informa despre decesul tatălui ei. Decesul femeii a fostd escoperit după ce fratele său a văzut ceea ce el a crezut că este un picior ieşit de sub o pătură.

Poliţia a forţat intrarea, găsind o grămadă de scrisori nedeschise, precum şi scrisori deschise care conţineau facturi,  Marcajele făcute pe calendarul ei s-au oprit în noiembrie 2017, la scurt timp după ce ea a scris pe el „Am nevoie de ajutor”.

Mai multe articole despre:
cadavru femeie probleme psihice anglia familie