MENIU

Cadavre descoperite într-un lac secat din SUA. Specialiștii avertizează: „Este cea mai gravă secetă din ultimii 500 de ani”

Sursa foto: Profi Media

Seceta care face ravagii la nivel mondial este una dintre cele mai grave din ultimii 500 de ani, potrivit specialiștilor. În Statele Unite, un lac care a ajuns la cel mai scăzut nivel din istorie a scos la suprafaţă o imagine înfiorătoare. Un adevărat cimitir a fost dezvăluit. De la săptămână la alta, autoritățile descoperă rămășițe ale unor oameni care ar fi murit de mai bine de douăzeci de ani. 

Seceta extremă aproape că a șters de pe hartă mai multe lacuri și râuri din Statele Unite. Deoarece a scăzut nvelul apei, rămăşiţele unui bărbat de 42 de ani, care s-ar fi înecat în urmă cu 20 de ani, au fost descoperite de autorități în Lacul Meade, cel mai mare rezervor de apă dulce din SUA.

Cu puțin timp înainte, autorităţile au descoperit un alt cadavru într-un butoi. Procesul de identificare a rămășițelor a fost dificil din cauza stadiului avansat de descompunere. Cu toate astea, specialiștii spun că toate aceste crime au fost făcute de către mafia din Las Vegas a anilor 70-80. Ba mai mult de atât, nivelul scăzut al apei a scos la iveală și o navă scufundată din Al Doilea Război Mondial.

Pentru că sunt multe șanse ca multe cazuri misterioase să fie acum elucidate, doi ofițeri de poliție din Las Vegas au anunțat că oferă o recompensă de 5000 de dolari scafandrilor care găsesc alte cadavre în lacul Mead.

Seceta și temperaturile caniculare lasă cele mai mari fluvii ale lumii fără apă. În Europa, situaţia cea mai gravă este pe Dunăre şi Rin, iar specialiștii spun că nu sunt şanse ca situaţia să se îmbunătățească prea curând. Potrivit acestora, este vorba despre cea mai severă secetă din ultimii 500 de ani. 

Mai multe articole despre:
cadavre lac secat sua seceta