MENIU

Ca să arate bine pentru Jocurile Olimpice, Parisul a început să mute oamenii fără adăpost de pe străzi

Ca să arate bine pentru Jocurile Olimpice, Parisul a început să mute oamenii fără adăpost de pe străzi. Foto: Profimedia

Înainte de Jocurile Olimpice pe care Parisul le va găzdui în vara lui 2024, guvernul francez mută persoanele fără adăpost din capitală în alte părți ale țării. În fiecare săptămână, între 50 de 150 de oameni sunt duși într-una dintre cele zece locații din Franța. 

Acum, aproximativ jumătate dintre persoanele fără adăpost din țară sunt concentrate în regiunile din nordul și centrul țării. Din cele puțin peste două sute de mii de persoane fără adăpost găzduite în fiecare noapte în țară, jumătate dintre acestea se află în Ile-de-France.

Oficialii au în plan să reducă o parte din presiunea asupra serviciilor de adăpost de urgență. Hotelurile nu sunt, însă, luate în calcul. Acestea au început deja să își anuleze contractele de locuințe de urgență cu guvernul, pentru a face față valului de turiști. 

Fumătorii ar putea să-și ia adio de la această...plăcere! Proiect bombă la Senat - Ce RESTRICȚII se pregătesc

În decursul ultimelor opt săptămâni, administrația franceză a intensificat procesul de relocare a persoanelor fără adăpost din Paris către alte regiuni ale Franței, ca parte a unei strategii pentru a reduce presiunea asupra resurselor de adăpost de urgență din capitală.

În ciuda refuzului guvernului de a avea o legătură cu Jocurile Olimpice, pe care Parisul le va găzdui în vara anului 2024, unele organizații neguvernamentale și oficiali aleși cred că Jocurile fac parte din motivul pentru care acest plan de relocare a fost recent activat.

„Am auzit că vin să ne ia astăzi, dar nu sunt sigur încotro”, a declarat Obsa, un refugiat politic în vârstă de 31 de ani din Etiopia, pentru CNN. El dorește să fie identificat printr-un pseudonim din cauza preocupărilor legate de represalii.

Mai multe femei, nevoite să se apere de un individ dubios: "Te omor acu, că mă dau jos!" Scene șocante într-un autobuz din Cluj

În 2022, Franța a primit 155.773 de cereri de azil, potrivit guvernului. Ministrul de Interne Gerald Darmanin a declarat într-o serie de interviuri televizate că Franța va primi în mod deschis refugiații politici, dar că ușile sale vor rămâne închise oricăror migranți care sosesc ilegal în țară și care nu se confruntă cu persecuția în țările lor de origine.

Potrivit cifrelor guvernamentale, în 2022, aproape 20.000 de imigranți ilegali au fost deportați.

În total, 1.800 de persoane fără adăpost, dintre care majoritatea sunt migranți, au fost mutate în afara Parisului din aprilie, potrivit cifrelor dezvăluite CNN

Un purtător de cuvânt al Parisului 2024 a declarat pentru CNN că planul de relocare nu are „nimic de-a face cu” Jocurile sau Cupa Mondială de Rugby în curs de desfășurare în Franța.

„Situația privind cazarea de urgență în regiunea Ile-de-France nu este, din păcate, nimic nou și a devenit mai critică în ultimele luni, indiferent de faptul că regiunea găzduiește Jocurile Paris 2024 anul viitor”, a spus purtătorul de cuvânt.

O tânără a murit după o operație de mărire a bustului. Vroia să arate perfect pentru nunta sa

Mai multe articole despre:
paris jocurile olimpice oamani fara adapost