MENIU

Bugetarii și pensionarii, din nou în stradă. Scenariul care îi sperie cel mai tare pe protestatari

Bugetarii și pensionarii, din nou în stradă. Scenariul care îi sperie cel mai tare pe protestatari

Bugetarii și pensionarii au ieșit din nou în stradă în fața Ministerului Muncii, nemulțumiți de înghețarea salariilor și pentru a cere majorarea pensiilor. Surse din Ministerul Finanțelor spun, pentru Realitatea Plus, că există trei scenarii de mărire a pensiilor. În urmă cu scurt timp, liderii de sindicat au intrat la discuții cu ministrul Muncii, Raluca Turcan. Urmează să vedem dacă revendicările lor vor fi soluționate și în ce măsură. 

Încă de la ora 10:00 s-au strans aici protestatarii. Sunt zeci de oameni, sindicalisti din domeniul Educatiei, Penitenciarelor, alături de pensionari. Oamenii sunt nemulțumiți de plafonarea salariilor la nivelor celor din decembrie 2020, dar și de faptul că punctul de pensie nu va crește cu 40%, asa cum era stipulat în Legea pensiilor. 

Astfel de proteste au loc încă de la începutul acestei săptămâni. Anterior, sediile partidelor aflate la guvernare au fost pichetate de către pretestatarii, oamenii cerând ca legea să fie respectată, al fel și promisiunile din campania electorală. 

În ședința avut ieri de coaliția de guvernare au fost discutate mai multe variante, însă nu s-a luat nicio decizie în acest sens.

Potrivit unor surse Realitatea PLUS, se pare că premierul Florin Cîțu se opune unei creșteri mai mari a pensiilor de 3% pe motiv că situația economică nu permite măriri considerabile.

În condițiile date, una dintre variantele care s-ar fi aflat pe masa Guvernului ar prevede majorarea pensiilor cu 3,1% începând din luna martie. Există însă și varianta unei majorări cu 8,1% din septembrie, precum și cea care privind o posibilă creștere cu 10%, tot din luna septembrie.

De departe, scenariul cel mai sumbru presupune înghețarea pensiilor. 

Mai multe articole despre:
pensii majorare pensii