MENIU

Bucureștiul rămâne la fel, dar se vrea schimbarea numelor marilor Piețe. Cum s-ar putea numi Piața Universității și Piața Unirii

Un proiect aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti de miercuri, iniţiat de consilierii ALDE, prevede redenumirea Pieţei Universităţii din București în Piaţa I.C. Brătianu. 

Proiectul este o iniţiativă a consilierilor ALDE din CGMB, care spun că „este o datorie de onoare a municipalităţii această atribuire a numelui lui Brătianu pieţei astfel create prin intersecţia bulevardelor mai sus menţionate şi care este dominată de noua statuie, replică la vechea statuie a lui Dubois”, conform Mediafax.

Anunțul vine în contextul în care, ieri, consilierul USR, Octavian Berceanu, a anunțat că Parcul Unirii din București și-ar putea schimba numele în "Parcul Teoctist Patriarhul", potrivit unui referat de aprobare semnat de Gabriela Firea.

Reamintim că acum doi ani, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat propunerea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, de schimbare a numelui Parcului Herăstrău în Parcul Regele Mihai.

Mai multe articole despre:
piata universitatii piata unirii