MENIU

Bucureştenii tremură de frig în apartamente. RADET îşi cere scuze şi dă vina pe ELCEN

<p>Bucureştenii tremură de frig &icirc;n apartamente. RADET &icirc;şi cere scuze şi dă vina pe ELCEN</p>

Bucureştenii tremură de frig în apartamente. Mai mulţi locatari din cartierele Drumul Taberei şi Militari au intrat în noul an fără căldură şi apă caldă. Problemele ne-au fost semnalate de mai mulţi telespectatori Realitatea TV. 

,,Doresc să vă semnalez că în Bucureşti, cartier Ghencea, deşi afară sunt minus 10 grade, căldura este inexistentă. Radet işi bate joc de oameni. Nu este prima dată iarna aceasta când nu avem caldură, iar apa caldă este rece, adică plătim apă rece la preţ de apă caldă", ne-a scris un telespectator.

Mesajele cititorilor care nu au căldură în case: "Murim de frig. RADET îşi bate joc de noi"

"Referitor la afirmaţiile Directorului General al RADET, am reţinut, printre altele, că temperatura scăzută a agentului termic se datorează ELCEN care ar livra agentul termic la temperatura de 95 grade Celsius, faţă de 101 grade Celsius, cât ar fi normal. Am verificat împreună cu preşedintele Asociaţiei de Proprietari, iar temperatura înregistrată la subsolul clădirii bloc Z36 din cartier Drumul Taberei era de 57,7 grade Celsius. Ieri nu am avut apă caldă şi caldură, azi temperatura în apartamente continuă să fie scăzută. Întrebarea care ne vine în minte este: unde sunt cele aproape 40 de grade până la temperatura de 95 de grade la cât livrează ELCEN?", spune un alt locuitor al Capitalei.

RADET a anunţat astăzi că, din cauza parametrilor scăzuţi ai agentului termic livrat de S.C. Electrocentrale Bucureşti (ELCEN), din CET VEST, furnizarea încălzirii şi a apei calde de consum către mai multe blocuri din sectorul 6 al Capitalei s-a efectuat cu dificultate.

Astfel, pentru data de 03.01.2016, comanda RADET către ELCEN-CET VEST a fost următoarea:

Temperatura solicitată: 103°C
Temperatura livrată: 93-96 °C

Debit necesar: 4200 t/h
Debit livrat: 3400 t/h

Zone afectate:

Cartierul Drumul Taberei, în perimetrul străzilor: Vasile Milea, Timişoara, Sibiu, 1 Mai, Braşov;
Cartierul Militari, în perimetrul străzilor: Iuliu Maniu, Virtuţii, Veteranilor, Politehnicii.

"Ne cerem scuze consumatorilor din zonele afectate pentru disconfortul creat şi îi asigurăm că vom depune toate eforturile pentru a remedia în cel mai scurt timp această situaţie, prin efectuarea de manevre specifice sistemului de termoficare", afirmă reprezentanţii RADET.