MENIU

București, campion la blocaje în trafic

Bucureștiul este metroploa europeană cu cea mai mare aglomerație în trafic, arată un clasament realizat de o companie internațională de navigare și cartografiere, preluat de Business Insider.     Topul se bazează pe datele colectate timp de 9 ani și pe o scală de evaluare de la 1 la 100, Punctajul procentual acordat fiecărei metropole indică cu cât le lungește timpul de deplasare, din cauza traficului.     La acest capitol, București are un scor de 50%, în creștere cu șapte procente față de anul trecut. Asta însemnă că o deplasare care, în mod normal, ar dura o jumătate de oră, durează cu un sfert de oră mai mult.   Moscova, cu 44% și Sankt Petersburg, cu 41%, împart cu Bucureștiul podimul nervilor în trafic. Urmează, pe 4, Londa, cu o durată a întârzierii de 40% din timpul necesar deplasării, cu două procente mai mult față de anul trecut.   Roma, cu o rată a întârzierii de 40%, este pe locul 6, iar Parisul se află pe 7, cu un punctaj de 38%.   Pe lista metropolelor europene cu cel mai aglomerat trafic apar și două din Germania, dar spre coada clasamentului: Koln, cu 34%, pe 12 și Hamburg, cu 33, pe locul 14     Clasamentul pe țări este condus de Rusia (cu 3 orașe), urmată de Marea Britanie, Italia, Germania, Franța (câte 2).

Topul se bazează pe datele colectate timp de 9 ani și pe o scală de evaluare de la 1 la 100. Punctajul procentual acordat fiecărei metropole indică cu cât se lungește timpul de deplasare, din cauza traficului.

La acest capitol, București are un scor de 50%, în creștere cu șapte procente față de anul trecut. Asta însemnă că o deplasare care, în mod normal, ar dura o jumătate de oră, durează cu un sfert de oră mai mult.

Moscova, cu 44% și Sankt Petersburg, cu 41%, împart cu Bucureștiul podimul nervilor în trafic. Urmează, pe 4, Londa, cu o durată a întârzierii de 40% din timpul necesar deplasării, cu două procente mai mult față de anul trecut.

Roma, cu o rată a întârzierii de 40%, este pe locul 6, iar Parisul se află pe 7, cu un punctaj de 38%.

Pe lista metropolelor europene cu aglomerație în trafic apar și două din Germania, dar spre coada clasamentului: Koln, cu 34%, pe 12 și Hamburg, cu 33, pe locul 14

Clasamentul pe țări este condus de Rusia (cu 3 orașe), urmată de Marea Britanie, Italia, Germania, Franța (câte 2).

Mai multe articole despre:
Bucureşti trafic