MENIU

București, paralizat de traficul de coșmar. Sistemul de management nu mai funcționează de 4 luni

<p>Nervi &icirc;n trafic. Şoferii stau zeci de minute &icirc;n trafic pentru a traversa o intersecţie</p>

Sistemul ultraperformant de Management al Traficului din București nu funcționează din cauza unor cabluri tăiate accidental, în urma unei lucrări. Problema nu poate fi rezolvată, deoarece contractul de întreținere al sistemului a expirat și nu a fost reînnoit.

"Au inceput scolile, gradinitele, facultatile. Sunt mai multe masini. Ne afecteaza si faptul ca managementul traficului nu mai functioneaza. Noi aveam acolo un om care se uita pe camere si ne transmitea informatii despre zonele unde erau blocaje ca sa puteam interveni. Acum, prin statie, este mai greu. O alta problema sunt lucrarile de infrastructura, in principal pe Drumul Taberei, Soseaua Pantelimon. Toate acestea s-au adunat", spune Andrei Codau, purtator de cuvant Politia Rutiera, potrivit Hotnews.

Sistemul din Trafic a costat 21 de milioane de euro și a fost montat din 2007 până în 2009, funcţionând cu pauze, până în 2014. Proiectul a fost suportat într-un procent semnificativ de Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare.