MENIU

Bucureștenii sunt dispuși să plătească prețuri duble sau triple pentru locuințe mai bine poziționate

Prețul mediu de vânzare al apartamentelor din București este influențat semnificativ de amplasamentul acestora, cartierul Ferentari fiind considerat cel mai ieftin cartier în luna mai 2015, în timp ce Primăverii este cel mai scump, arată un studiu publicat, miercuri, de un portal de specialitate.

Concluziile studiului privind prețul mediu pe metru pătrat în funcție de zonele din București relevă că bucureștenii sunt dispuși să plătească prețuri mai mari, uneori chiar duble sau triple, pentru locuințe mai bine poziționate.

"În mai, prețul mediu de vânzare al unei garsoniere din București este de 1.014 euro /mp. Pentru același tip de locuință, amplasată de această dată în sectorul 1, zona Dorobanți, un cumpărător trebuie să plătească un preț mediu de 1.469 euro/mp. Sectorul 1 este recunoscut ca fiind cel mai scump sector al Capitalei, însă există și aici zone unde prețul este sub media garsonierelor din București luna aceasta, și anume, cartierul Bucureștii Noi, unde prețul este de 926 euro/mp", relevă studiul realizat de Imobiliare.net.

Cea mai scumpă zonă pentru garsoniere în sectorul 3 este Decebal, acolo unde prețul mediu este de 1.262 euro/mp, în cealaltă extremă situându-se cartierul Balta Albă, unde prețul mediu este de 938 euro/mp. Cele mai scumpe garsoniere din sectoarele 4 și 5 se găsesc în cartierul Tineretului — 1.223 euro/mp, respectiv zona Cișmigiu — 1.247 euro/mp, în vreme ce zonele cele mai ieftine sunt Giurgiului — 871 euro/mp, respectiv Ferentari — 777 euro/mp.

Mai multe articole despre:
imobiliare locuinţe bucureşteni