MENIU

Britney Spears scapă oficial de tutela tatălui său. Ce drepturi va avea artista, după 13 ani de restricții

Britney Spears

Tatăl artistei Britney Spears a depus oficial, marți, actele prin care cere să renunțe la statutul de tutore al fiicei sale. Acest lucru îi va permite cântăreței să aibă control total asupra vieții sale, inclusiv asupra averii sale, după 13 ani de restricții. 

Jamie Spears a depus solicitarea la un tribunal din Los Angeles, potrivit BBC.

Acesta a transmis că fiica sa ”are dreptul ca instanța să ia serios în considerare că această tutelă nu mai este necesară”. 

”Evenimentele recente legate de această tutelă au pus sub semnul întrebării dacă circumstanțele s-au schimbat într-o asemenea măsură încât motivele pentru tutelă pot să nu mai existe.
Doamna Spears a spus acestei Curţi că vrea să aibă din nou controlul asupra vieţii ei fără siguranţa dată de tutelă”, se arată în dosarul depus la Curtea Superioară Curții din Los Angeles.

În dosar se mai arată că vedeta a cerut să poată lua decizii privind propria îngrijire medicală și financiară, iar tatăl său ”își dorește doar ce e mai bun pentru fiica sa”. 

Britney Spears, în vârstă de 39 de ani, a fost plasată sub tutela tatălui său în 2008, după ce au existat semne că ar avea probleme de sănătate mintală. Cu un an înainte, cântăreața a divorțat de Kevin Federline, a pierdut custodia copiilor și a fost internată într-un centru de refacere, în urma unei presupuse căderi nervoase.

Anul trecut, artista și-a dat tatăl în judecată, cerând să poată avea acces la averea ei. În instanță, celebra cântăreața a făcut mărturii cutremurătoare. Și-a denunțat părintele pentru controlul exagerat asupra vieţii ei, ba chiar l-a acuzat că o împiedică să se recăsătorească și este forțată să ia anticonceptionale, totul pentru a-i lua averea strânsă de-a lungul anilor. Mai multe detalii din proces sunt disponibile AICI.