MENIU

Care e planul B al premierului Theresa May pe Brexit. "Parcă suntem în Ziua Cârtiţei"

Theresa May va încerca o nouă renegociere a acordului pentru Brexit. Premierul britanic a anunţat în Parlamentul de la Londra că va merge din nou la Bruxelles pentru discuţii, dar şi că exclude total un nou referendum pe tema ieşirii din Uniunea Europeană.

Brexit. Deși urma să prezinte un plan B în faţa parlamentarilor, Theresa May nu a venit cu nimic nou. A promis doar discuţii pe tema plasei de siguranţă, soluţia de urgenţă care rezolvă problema unei bariere fizice între Irlanda de Nord şi Irlanda.

Brexit. "Voi purta şi alte discuţii în această săptămână, inclusiv cu cei din Partidul Democrat Unionist, pentru a examina cum ne putem îndeplini obligaţiile faţă de oamenii din Irlanda şi din Irlanda de Nord. Şi voi merge cu concluziile acestor discuţii la Uniunea Europeană", a spus luni Theresa May.

Premierul britanic a avertizat că Uniunea Europeană nu va accepta prelungirea Brexitului şi a exclus organizarea unui nou referendum.

Brexit. "Datoria noastră este să implementăm decizia primului referendum. Mă tem că un al doilea referendum ar constitui un precedent dificil", a mai spus May.

Brexit. Liderul opoziţiei britanice a criticat planul şi a acuzat-o pe Theresa May că nu își dă seama ce se întâmplă.

Brexit. "Înţeleg că prim-ministrul se întoarce în Europa pentru a încerca să obţină concesii. Ce o face să creadă că va avea succes în ianuarie cu lucrurile pe care a încercat să le renegocieze în decembrie? Domnule preşedinte, parcă suntem în filmul „Ziua cârtiţei", a spus liderul Partidului Laburist Jeremy Corbin.

Până acum, liderii europeni au subliniat că nu va exista nicio renegociere a acordului stabilit pe Brexit.

Mai multe articole despre:
theresa may Brexit