MENIU

Botez cu număr mare de persoane, întrerupt de polițiștii din Olt. S-au dat amenzi

Intervenție poliție Olt

Polițiștii din Olt au întrerupt un botez la care a participat un număr mare de persoane. 28 de persoane au fost amendate de oamenii legii, iar organizatorul a fost sancţionat de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) şi de cei ai Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV).

În urma unui control, poliţiştii au constatat că, în încinta sălii de festivități a unui local din comuna Bobiceşti, județul Olt, este organizat un eveniment privat, respectiv un botez, eveniment care a fost oprit.

„Cu această ocazie, polițiștii au sancționat contravențional reprezentanții societății cu amendă în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, iar 28 de persoane fizice, participanți la eveniment, cu amenzi în valoare de 10.000 de lei.

De asemenea, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 30.000 de lei conform Hotărârii de Guvern nr.857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele legate de igiena și sănatate publice, iar cei din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei conform Hotărârii de Guvern nr.984/2005 privind privind organizarea activității sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor, ambele reprezentanților societății”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.