MENIU

Boris Johnson intenționează să redeschidă magazinele, restaurantele și sălile de sport din Anglia - Când iese Marea Britanie din LOCKDOWN

Boris Jonhson

Magazinele, sălile de sport și terasele se vor redeschide pe 12 aprilie în Anglia, dacă vor fi îndeplinite planurile stabilite de către prim-ministruul Boris Johnson.

Premierul Boris Johnson le-a spus parlamentarilor, luni, că noul plan pentru combaterea covid urmărește să fie „precaut, dar ireversibil”. El a avertizat că „nu există o cale credibilă către o Britanie cu zero-Covid și nici o lume zero-Covid”.

Premierul are un plan în mai mulți pași: Începând cu 8 martie - Toate școlile se vor deschide și vor fi permise activitățile sportive în aer liber. Recreerea într-un spațiu public în aer liber - cum ar fi un parc - va fi permisă între două persoane din gospodării diferite.

Începând cu 29 martie - vor fi permise întâlniri în aer liber, fie câte șase persoane, fie câte două gospodării. Facilitățile sportive în aer liber, cum ar fi terenurile de tenis sau baschet, se vor redeschide. Elevilor de gimnaziu li se va cere să poarte mască în sălile de clasă și în spații comune, precum coridoare.

Un alt pas, din 12 aprilie, se vor redeschide magazinele, coaforurile și mai multe clădiri publice precum biblioteci și muzee.

Boris Johnson a spus că o revizuire a restricțiilor internaționale de călătorie de agrement va fi anunțată în jurul zilei de 12 aprilie. Funeraliile continuă cu până la 30 de persoane, iar nunțile cu până la 15 invitați.

Din 17 mai - dacă situația covid va permite - se redeschid pab-urile și restaurantele, cinematografele, hotelurile, spectacolele și evenimentele sportive se redeschid - deși rămâne distanța socială și limita de până la 10.000 de spectatori care pot participa în locații precum stadioane de fotbal.

Mai multe articole despre:
anglia reguli noi masuri covid