MENIU

VIDEO Boris Johnson crede că anti-vacciniștii „sunt nebuni” și pledează pentru vaccinarea antigripală în criza COVID-19

Premierul britanic Boris Johnson a declarat vineri că cei care se opun vaccinării, așa-numiții „anti-vaxxeri”, „sunt nebuni” și că toată lumea ar trebui să-și facă vaccinul antigripal pentru preveni copleșirea serviciilor medicale pe timpul iernii în cazul apariției unor noi focare de coronavirus.

 

 

„Exista acum toți acești anti-vaxxeri. Sunt nebuni, sunt nebuni”, le-a spus Boris Johnson angajaților unui centru medical din estul Londrei. Premierul britanic a purtat o mască neagră în timpul vizitei. 

 

 

Declarațiile au fost făcute în ziua în care masca a devenit obligatorie în toate spațiile comerciale în Regatul Unit.

Johnson: Cred că abia la jumătatea anului viitor vom scăpa de coronavirus

Boris Johnson a mai spus că îngrijorarea sa este că noul coronavirus ar putea reveni, așa că țara trebuie să pregătită și să se vaccineze antigripal pentu a nu îngreuna sistemul național de sănătate (NHS). 

Premierul britanic a mai spus că Regatul Unit va avea de luptat cu coronavirusul până la jumătatea anului 2021.

„Indiferent de unde a aparut... de la un liliac, de la un pangolin sau de oriunde o fi apărut el, este foarte, foarte neplăcut pentru rasa umană. Și cred că abia la jumătatea anului viitor vom reuși să-l depășim”, le-a mai declarat Johnson reporterilor, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Vineri, 24 iulie, se împlinește și un an de când Boris Johnson a devenit prim-ministru. Referindu-se la anul care a trecut, Johnson le-a spus reporterilor că și-a dat seama că Executivul trebuie „sa se miste mai repede si sa fie mai prompt la nevoile oamenilor”. Acesta a amintit ca oamenii nu au putut sa-si scoata la timp pasapoartele si ca au existat tergiversari ale proceselor judiciare: „Uneori guvernul poate fi lent”, a recunoscut Johnson.