MENIU

Boris Johnson avertizează asupra amenințărilor cibernetice venite din partea Moscovei

În cadrul ediției de duminică a emisiunii Peston on Sunday, fostul primar al Londrei a declarat că există o mulțime de indicii care sugerează că Rusia poate să interfereze în desfășurarea alegerilor și altor procedee democratice.

„Nu avem nicio dovadă că rușii sunt implicați în mod curent în încercarea de a submina procesele noastre democratice în acest moment. Nu avem probe certe, dar avem o mulțime de dovezi că rușii sunt capabili să facă acest lucru”, a declarat Boris Johnson într-un dialog avut cu moderatorul emisiunii, Robert Peston.

Afirmațiile sale survin în aceeași zi în care The Sunday Times a publicat informația conform căreia Rusia este capabilă să spargă sitemele informatice ale partidelor politice britanice în timpul următoarelor alegeri.

„S-a văzut ce s-a întâmplat în Muntenegru, unde a existat o tentativă de lovitură de stat într-un stat european și chiar și o tentativă de asasinare a liderului acelui stat. Nu există îndoială că Rusia este în spatele acestor evenimente, ca să nu mai vorbim despre implicarea ei în situația din Ucraina”, a declarat Boris Johnson, care are programată o vizită în Rusia în următoarele săptămâni, subliniază Huffington Post.