MENIU

Boris Johnson, adevărul cutremurător despre Elisabeta a II-a - Cât de gravă era starea Reginei Angliei, înainte de moarte - VIDEO

Boris Johnson, adevărul cutremurător despre Elisabeta a II-a - Cât de gravă era starea Reginei Angliei, înainte de moarte

Boris Johnson a dezvăluit abia acum ce a observat la ultima sa întâlnire cu Regina Elisabeta a II-a. Fostul premier al Marii Britanii a povestit ce s-a întâmplat la Castelul Balmoral în ziua în care și-a prezentat oficial demisia.

Fostul premier britanic Boris Johnson s-a întâlnit cu regina Elisabeta a II-a la Castelul Balmoral, în Scoția, în urmă cu o săptămână, cu doar două zile înainte ca suverana să se stingă din viață, pe 8 septembrie.

Boris Johnson a fost prezent în audiență la Regină pe 6 septembrie pentru a-și prezenta oficial demisia din funcția de prim-ministru.

Întâlnirea lor a avut loc cu puțin timp înainte ca Majestatea Sa să se întâlnească cu Liz Truss pentru a-l numi pe noul lider al conservatorilor drept succesor al lui Boris Johnson. Au fost ultimele audiențe la Regină, ultimele acte emise în domnia sa de 70 de ani ca monarh.

Într-un interviu acordat BBC, Boris Johnson a declarat că vestea morții Majestății Sale a fost „atât de șocantă” pentru el, pentru că venea la doar 48 de ore după audiența sa.

Acesta a mărturisit că, deși „în mod clar nu era bine”, Regina Elisabeta a II-a a fost foarte „luminoasă și concentrată” la discuția pe care au avut-o.

„A fost cu doar două zile înainte de moartea ei. S-a concentrat pe geopolitică, pe politica Marii Britanii, citând oameni de stat din anii 1950, a fost destul de extraordinar. Părea foarte strălucitoare, foarte concentrată. Uite, clar că nu era bine”, a declarat, cutremurat, Boris Johnson, în interviul pentru BBC.

„Cred că ăsta a fost lucrul cel mai emoționant când am auzit despre moartea ei, când am auzit cu toții despre moartea ei joi, două zile mai târziu.

M-am gândit doar cât de incredibil este că simțul ei al datoriei a făcut-o să meargă așa cum a făcut-o. 

Având în vedere cât de bolnavă era, evident, cât de uimitor este că a rămas atât de strălucitoare și atât de concentrată. Așa că au fost clipe emoționante”, a mărturisit Boris Johnson.

Moartea Reginei Elisabeta a II-a a fost anunțată de Palatul Buckingham în după-amiaza zilei de joi, 8 septembrie. Suverana Angliei a murit după 70 ani de domnie, la vârsta de 96 de ani, la Castelul Balmoral, reședința regală de vară din Scoția.