MENIU

Bisericile îi iau apărarea purtătorului de cuvânt al BOR, care a fost reclamat la CNCD

Mai multe biserici de diferite religii iau partea purtătorului de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, care a fost reclamat la Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării.

Alianţa Evanghelică din România formată din Cultul Creştin Baptist - Uniunea Bisericilor Creştine Baptiste din România, Biserica Creştină după Evanghelie din România - Uniunea Bisericilor Creştine după Evanghelie din România şi Cultul Creştin Penticostal - Biserica lui Dumnezeu Apostolică din România, a anunţat, vineri, într-un comunicat de presă, că "a luat act de hărţuirea la care este supus de către ONG-uri purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, domnul Vasile Bănescu, prin reclamarea la CNCD".

În comunicatul care este semnat de către preşedintele Alianţei Evanghelice din România, Viorel Iuga, se mai arată că "din ceea ce a fost prezentat de mass-media, înţelegem că afirmaţiile domnului Vasile Bănescu nu au fost în niciun fel discriminatorii. Activitatea şi conduita profesională a domnului Vasile Bănescu, în calitate de purtător de cuvânt, nu pot fi catalogate în niciun fel drept discriminatorii. Această reclamaţie făcută în mod tendenţios de către o persoană ce invocă o presupusă discriminare, ne aminteşte încă o dată că, de fapt, ţinta nu este domnul Vasile Bănescu, ci Biserica şi credinţa creştină. Este evidentă manifestarea nedreaptă, abuzivă şi plină de ură a acestor organizaţii şi lupta lor împotriva creştinismului. Trăim într-o ţară cu puternice rădăcini creştine şi ne cutremurăm că astăzi, într-o ţară democratică şi europeană, libertatea de credinţă şi de conştiinţă este ameninţată şi vătămată prin acuzaţii nedrepte. Suntem consternaţi să observăm că aceste catalogări înjositoare, hărţuirea în reclamaţii, chemările în judecată de către militanţii ateismului şi anticreştinismului sunt acceptate cu aşa de mare uşurinţă".

Semnatarii comunicatului mai spun că "suntem la 100 de ani de la Marea Unire, dar este evident că, pentru unii, ţinta nu este nici recunoaşterea rolului credinţei creştine, nici întărirea ei şi nici promovarea valorilor prin care a fost construit, consolidat şi unit poporul român indiferent de etnie, religie, vârstă, sex sau clasă socială. Oare acesta este proiectul de ţară pentru a sărbători Centenarul Unirii?".

În situaţia dată, "ne exprimăm dezacordul şi îngrijorarea faţă de aceste ameninţări cu privire la libertatea de exprimare, la libertatea de credinţă şi la libertatea de conştiinţă. Ateismul în România a produs ură, sărăcie, nedreptate şi violenţă. Zeci de mii de români de toate confesiunile au fost condamnaţi pe nedrept la ani grei de închisoare pentru credinţa lor. Constatăm cu surprindere că prin aşa numitele „idei progresiste” se revine la aceleaşi „sofisme ieftine” ateiste pentru construirea unui alt „om nou”. Noi am văzut şi am trăit „binele ateist” şi ştim ce preţ de sânge am plătit pentru libertate. Românii şi-au câştigat libertatea pe genunchi sub gloanţe. Nu dorim ca la Centenarul Marii Uniri, România să se întoarcă la ideologia atee şi la hărţuirea oamenilor credincioşi. Biserica este mandatată de Mântuitorul şi are datoria de a-şi face auzită vocea în societate şi nimeni nu e îndreptăţit să limiteze libertatea de exprimare a bisericii.

Ne rugăm ca Dumnezeu să binecuvânteze România şi românii indiferent de etnie, religie, naţionalitate sau clasă socială", spune preşedintele Alianţei Evanghelice din România, Viorel Iuga.

Mai multe articole despre:
CNCD BOR Vasile Bănescu