MENIU

Bombardament lângă centrala NUCLEARĂ Zaporojie, cea mai mare din Europa. Rusia și Ucraina se acuza reciproc | VIDEO

Alertă la centrala nucleară ucraineană Zaporojie, capturată de Rusia, după ce mai multe rachete au avariat o linie de înaltă tenmsiune. Cele 2 tabere aflate în conflict se acuză reciproc, iar autoritățile de la Kiev au declarat că centrala funcționează și că nu au fost detectate scurgeri radioactive.

Compania de stat ucraineană de energie nucleară Energoatom a dat vina pe bombardamentele rusești pentru avariile de la centrala Zaporojie, cea mai mare din Europa, potrivit Reuters.

Anterior, administrația rusă care deține controlul orașului ucrainean Enerhodar a declarat că obuze ucrainene au lovit liniile de înaltă tensiune ale centralei.

Agenția de știri Interfax a citat administrația orașului spunând că a izbucnit un incendiu în incinta centralei și că energia electrică necesară pentru funcționarea în siguranță a reactoarelor a fost întreruptă.

Centrala a fost capturată de forțele rusești la începutul lunii martie, în prima etapă a războiului.

Energoatom a declarat că centrala, situată la aproximativ 200 km la nord-vest de portul Mariupol, aflat sub control rusesc, încă funcționează și că nu au fost detectate descărcări radioactive.