MENIU

Bomba zilei vine din Madagascar. Radu Mazăre a primit azil politic provizoriu

Radu Mazare

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a primit azil în Madagascar timp de un an. Mazăre a depus joi în instanța din România un certificat provizoriu care atestă acest lucru, informeză Realitatea TV.

După câteva luni bune de stat în Madagascar, Radu Mazăre a obținut și un certificat provizoriu de azil, valabil un an. O arată documentul depus astăzi în fața instanței de unul dintre avocații fostului edil.

Radu Mazăre este acuzat de procurorii anticorupţie că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă". 

În aprilie anul trecut, Radu Mazăre şi fratele acestuia, Alexandru Mazăre, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA, pentru luare de mită, complicitate la luare de mită şi fals în declaraţii.

În acelaşi dosar a mai fost trimis în judecată şi omul de afaceri Avraham Morgestern, pentru dare de mită.

Radu Mazăre a plecat din România pe data de 25 decembrie 2017, la ora 13.00, au afirmat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Într-o scrisoare transmisă prin avocaţii săi, Radu Mazăre şi-a motivat plecarea prin faptul că este ţinta statului paralel şi nu va beneficia în ţară de o justiţie independentă, motiv pentru care cere azil politic în Madagascar. Mazăre susţine că va reveni doar când va exista o justiţie reală.

 
Mai multe articole despre:
Mazăre Madagascar bomba zilei