MENIU

BOMBĂ - Solicitare SURPRIZĂ a operatorului de telefonie mobilă Vodafone. Cum va răspunde Guvernul

Ungaria ar trebui să renunţe la planul de a taxa traficul pe Internet de la 1 ianuarie, întrucât aceasta ar reduce competitivitatea ţării, a declarat directorul general al diviziei din Ungaria a grupului britanic Vodafone, Diego Massidda, transmite MarketWatch.

"Un guvern responsabil ar trebui să fie capabil să ia decizia să revoce planul greşit, întrucât ar introduce o taxă unică la nivel global într-un domeniu esenţial pentru Ungaria şi dezvoltarea ei economică", afirmă Massidda într-o declaraţie scrisă transmisă Wall Street Journal.

Autorităţile din Ungaria intenţionează să introducă de anul viitor o taxă de 150 de forinţi (0,5 euro) pe gigabit, pentru traficul pe Internet, cu limite aplicate taxei în cazul persoanelor fizice.

Guvernul a modificat planul pentru a limita taxa, după ce zeci de mii de oameni au protestat weekend-ul trecut şi marţi seara, la Budapesta şi alte oraşe din ţară.

"Planul a fost o mare surpriză şi în acelaşi timp o mare dezamăgire, pentru că a fost înaintat Parlamentului fără consultarea industriei", a spus Massidda.

Potrivit planului revizuit al guvernului, abonaţii individuali vor plăti o taxă lunară echivalentă cu 2 euro pe lună, în timp ce companiile vor plăti până la 5.000 de forinţi (16,2 euro) pentru fiecare abonament deţinut.

Sursa: zf.ro

Mai multe articole despre:
guvern Vodafone